Drumul judetean DJ 123 are o lungime de 41 km si face legatura între Sânsimion, Sânmartin Cinod si limita judetului Bacau. Sectorul 0+000 – 8+500 este modernizat, restul drumului traversând zone de munte si de padure, cu o stare actuala a structurii rutiere care se poate califica ca fiind un drum cu balast, cu degradari sub forma de gropi si cedari ale sistemului rutier datorita lipsei de evacuare a apelor meteorice si a ca...
Drumul judetean DJ 123 are o lungime de 41 km si face legatura între Sânsimion, Sânmartin Cinod si limita judetului Bacau. Sectorul 0+000 – 8+500 este modernizat, restul drumului traversând zone de munte si de padure, cu o stare actuala a structurii rutiere care se poate califica ca fiind un drum cu balast, cu degradari sub forma de gropi si cedari ale sistemului rutier datorita lipsei de evacuare a apelor meteorice si a capacitatii portante reduse a straturilor. Scurgerea apelor pluviale de pe platforma drumului nu este asigurata, santurile lipsind, sau fiind colmatate.
În urma ploilor abundente din perioada mai – iunie 2016 sectorul de drum km 7+500-8+800 a fost avariat puternic de apele Uzului, rezultând prabusirea asfaltului, pe un sens de mers prin distrugerea infrastructurii de aparare pe întinsa pe aproximativ 40 m, respectiv avarierea a patru podete de beton la km 11+160, km 15+670, 16+840, 17+200. Acest fapt a fost consemnat în Procesul verbal ISU nr. 2193/24.06.2016, privind constatarea si evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase (ploi torentiale), în comuna Sânmartin în perioada 30.05.2016-03.06.2016,. Din cauza inconvenientelor enumerate circulatia vehiculelor se desfasoara necorespunzator din punct de vedere al sigurantei circulatiei.
Pentru aducerea structurilor rutiere la parametrii tehnici corespunzatori categoriei drumului judetean este necesar elaborarea unui Proiect Tehnic (Expertiza tehnica, Documentatia de avizare a lucrarilor de interventii, Proiectul tehnic, Detalii de executie si Documentatie tehnica necesara atribuirii contractului de lucrari, în vederea demararii procedurii de atribuire) pentru sectorul km 7+000 – 21+500 de la sfârsitul asfaltului pâna la intersectia Eghersec.
Conform prevederilor din Tema de proiectare, prestatorul va executa urmatoarele servicii:
• Studiu topografic;
• Studiu geotehnic;
• Studiu hidrologic si hidraulic;
• Expertiza tehnica pentru lucrari de drumuri;
• Documentatia de avizare a lucrarilor de interventii (DALI);
• Documentatii necesare obtinerii avizelor, acordurilor si obtinerea acestora, în numele beneficiarului;
• Documentatie pentru ARR în vederea realizarii unui Audit de siguranta rutiera;
• Proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor de executie (PAC), verificate de verificatori de proiecte atestati;
• Proiectul Tehnic de Executie însusite de expert si verificate de verificatori de proiecte atestati;
• Documentatii tehnice necesare initierii procedurilor de achizitie publica (Caiete de sarcini si Listele Formulare F1-F6, dupa caz, prevazute de legislatia în vigoare);
• Asistenta tehnica a proiectantului pe perioada implementarii proiectului;
• În perioada de executie si de garantie vor fi elaborate, dupa caz Dispozitii de santier;
• Reactualizarea PT în cazul modificarii legislaiei incidente sau datorita contractarii si esalonarii lucrarilor.
Valoarea estimata a achizitiei: 171.000 lei la care adauga TVA.