Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru lucrări de consolidare şi reabilitare a unor imobile situate în Muncipiul Bucureşti, respectiv imobilele situate în: Str. Dianei nr. 2, sector 2; Str. Sfinţilor nr. 13, sector 2; Str. Franceză nr. 32, sector 3; Calea Moşilor nr. 82, sector 3; Str. Mihai Vodă nr. 13, sector 5.
Serviciile solicitate de autoritatea contractantă includ servicii de proi...
Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru lucrări de consolidare şi reabilitare a unor imobile situate în Muncipiul Bucureşti, respectiv imobilele situate în: Str. Dianei nr. 2, sector 2; Str. Sfinţilor nr. 13, sector 2; Str. Franceză nr. 32, sector 3; Calea Moşilor nr. 82, sector 3; Str. Mihai Vodă nr. 13, sector 5.
Serviciile solicitate de autoritatea contractantă includ servicii de proiectare a documentaţiilor tehnice fazele ulterioare DALI, respectiv DTAC, DTOE, PT, DE, şi asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor de consolidare şi reabilitare a imobilelor şi până la recepţia finală a acestora.
După caz, lucrările care se vor executa în baza documentaţiilor tehnice elaborate şi pentru care prestatorul/proiectantul va asigura şi serviciile de asistenţă tehnică, includ şi lucrări de restaurare, modificări interioare, refuncţionalizare etc., astfel cum sunt acestea evidenţiate în caietele de sarcini elaborate de compartimentul de specialitate din cadrul autorităţii contractante distinct pentru fiecare imobil/obiectiv de investiţii. De asemenea, autoritatea contractantă pune la dispoziţia ofertanţilor, pentru fiecare imobil, documentaţiile prevăzute la Cap. 11 al caietelor de sarcini, respectiv DALI, expertiză tehnică, inclusiv studiu geotehnic, topografic, istoric, după caz, avize, certificate urbanism etc., părţi integrante ale documentelor achiziţiei.
Autoritatea contractantă a luat măsura atribuirii contractelor de achiziţie publică pe loturi, pe baze cantitative, urmând a încheia contracte de prestări de servicii distincte, câte unul pentru fiecare lot/obiectiv de investiţii, astfel: Lot 1 - Str. Dianei nr. 2, sector 2; Lot 2 - Str. Sfinţilor nr. 13, sector 2; Lot 3 - Str. Franceză nr. 32, sector 3; Lot 4 - Calea Moşilor nr. 82, sector 3; Lot 5 - Str. Mihai Vodă nr. 13, sector 5.
Ofertanţii interesaţi de participarea la prezenta procedură de atribuire au posibilitatea de a depune oferte, distincte, pentru un lot sau pentru mai multe loturi/toate loturile.
Imobilele care fac obiectul procedurii de achiziţie publică au statut de monument istoric şi/sau sunt situate în zone construite protejate; de asemenea, toate imobilele sunt încadrate în clasa de risc seismic RsI din care fac parte clădirile cu susceptibilitate de prăbuşire totală sau parţială la acţiunea cutremurului de proiectare corepunzător stării limită ultime, acest fapt fiind principala deficienţă a acestora.
Clauză suspensivă: Procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractelor de achiziţie publică este condiţionată de alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie, semnarea contractelor făcându-se cu respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice.
Având în vedere dispoziţiile Legii nr. 98/2016 şi ale HG nr. 395/2016, ambele cu modificările şi completările ulterioare, autoritatea contractantă precizează că va încheia contractele cu ofertanţii declaraţi câştigători numai în măsura în care fondurile necesare achiziţiilor vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie.
În cazul în care, indiferent de motive, creditele bugetare nu vor fi alocate într-o perioadă de 120 zile de la data depunerii ofertelor, autoritatea contractantă, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanţării, îşi rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire, în condiţiile în care nu există o altă sursă de finanţare, în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, fiind imposibilă încheierea contractelor de achiziţie publică.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri de atribuire înţeleg că autoritatea contractantă nu poate fi considerată răspunzătoare pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia şi indiferent dacă autoritatea contractantă a fost notificată asupra existenţei unui asemenea prejudiciu. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri de atribuire acceptă utilizarea condiţiilor speciale de mai sus/clauzei suspensive, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă.
Număr zile până la care se pot solicita clarificări (Formular 14) înainte de data limită de depunere a ofertelor: 18.
Termenul limită la care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este a 11-a zi anterior datei limită de depunere a ofertelor.