Proiectul are ca scop creşterea gradului de practicare a sportului şi creşterea competitivităţii, în rândul populaţiei şcolare. Totodată, evenimentul doreşte să contribuie la sporirea gradului de conştientizare a elevilor şi tinerilor privind spiritul de competivitate şi importanţa sportului ca instrument principal pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos.
De asemenea, proiectul îşi propune dezvoltarea dimensiunii soc...
Proiectul are ca scop creşterea gradului de practicare a sportului şi creşterea competitivităţii, în rândul populaţiei şcolare. Totodată, evenimentul doreşte să contribuie la sporirea gradului de conştientizare a elevilor şi tinerilor privind spiritul de competivitate şi importanţa sportului ca instrument principal pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos.
De asemenea, proiectul îşi propune dezvoltarea dimensiunii social culturale şi a programelor de timp liber la nivelul Capitalei, în special, educarea copiilor prin sport şi încurajarea sportului de echipă. Şcoala şi curriculum-ul trebuie să ofere un cadru coerent şi flexibil pentru copii, cadru in care, cooperarea şi competiţia, gândirea independentă, opinia liber exprimată şi argumentată, atitudinile sociale pozitive să constituie dimensiuni definitorii. Societatea noastră are nevoie de toată creativitatea de care dispun copiii, simţul lor practic şi de toate aspiraţiile lor de a realiza ceva în viaţă. Ei trebuie să se dezvolte liber, trebuie încurajaţi să îşi pună ideile în practică şi trebuie puşi în situaţii similare celor pe care le vor întâlni în practică.
Proiectul "Cupa de Iarnă" are un caracter complex, acţiunile specifice acestuia integrând componente de ordin social-sportiv şi cultural–recreativ, în raport de cele mai sus arătate, implicând în principal, derularea următoarelor activităţi:
I. Organizarea unor competiţii sportive cu premii, pentru cetatenii cu domiciliul in Bucureşti care au împlinit 14 ani:
Ofertantul trebuie să dispună de capacitatea de a organiza competiţii sportive pentru elevi ai liceelor din Bucureşti. În acest sens, se solicita ofertantilor sa formuleze propuneri privind:
1) Organizarea unui program competiţional pentru fotbal / baschet / tenis de masă / handbal (unul sau mai multe sporturi care se vor desfăşura în sală) şi desfăşurarea competiţiilor conform unui Regulament de organizare
2) Identificarea şi recrutarea publicului ţintă, respectiv, beneficiarii proiectului "Cupa de Iarnă"
3) Asigurarea spaţiilor corespunzătoare de joc – identificarea unei locaţii în care urmează să aibă loc activităţile specifice proiectului, ce integrează componentele de ordin social şi sportiv-recreativ. Se cere ca locaţia să fie dotată cu elemente logistice şi echipamentele necesare, precum şi asigurarea serviciilor pentru buna desfăşurare a competiţiei
4) Asigurarea serviciilor de arbitraj specifice fiecărei discipline sportive
Notă
Activitatile specifice competitiei urmeaza a se desfasura în cursul lunii decembrie 2019, cu acces gratuit pentru persoanele din Bucureşti care au împlinit 14 ani şi care doresc să se înscrie în competiţie, având ca scop promovarea comunicării deschise şi a educaţiei prin sporturi de echipă.
Numărul participanţilor va fi între 300 (minim) şi 1.000 (maxim), respectiv, participanţi înscrişi în competiţie, la care se vor adăuga suporterii acestora.
II. Organizarea ceremoniei de premiere şi prezenţa unui crainic al evenimentului.
În acest sens se solicită ofertanţilor formularea unor propuneri concrete privind
1)Festivitatea de premiere
2)Numărul şi categoriile de premii
3)Cuantumul premiilor
III. Materiale promoţionale – se solicită ofertanţilor formularea unor propuneri concrete privind materiale promoţionale (tip, caracteristici tehnice, tiraj) in cadrul proiectului "Cupa de Iarnă".
IV. Alte activităţi şi servicii. In afara cerinţelor tehnice sus-menţionate, ofertantul va formula şi alte propuneri concrete privind şi alte activităţi conexe pe care le consideră utile şi necesare pentru organizarea în bune condiţii a evenimentelor specifice proiectului sportiv Proiectului "Cupa de Iarnă".
Ofertanţii vor formula propunerea lor tehnică, structurată şi detaliată pe categoriile de activităţi susmenţionate (pct I-V)
În mod corelativ, Ofertanţii vor formula propunerea lor financiară în lei, fără TVA, şi cu TVA, atât defalcată pe categoriile de activităţi susmenţionate (pct I-V), cât şi valoarea totală a ofertei.
NOTA:
În afara clauzelor care vor defini activitatile susmentionate, prestatorul, in temeiul contractului de servicii ce urmează a fi încheiat, va fi tinut si la respectarea urmatoarelor clauze
1)Prestatorul se obligă să asigure resursele umane şi logistica necesară, respectiv, materiale, instalaţii, echipamente etc., necesare pentru prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor în conformitate cu prevederile Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificarile si completarile ulterioare"
2) Prestatorul va declara pe propria raspundere ca, în cazul în care, în cadrul Proiectului "Citius, Altius Fortius" se vor difuza opere muzicale, se obligă să solicite şi să obţina autorizaţia neexclusivă de la organismul de gestiune colectivă (UCMR) şi să plăteasca remuneraţiile cu titlu de drepturi patrimoniale de autor, în conformitate cu prevederile Metodologiei privind utilizarea operelor muzicale prin comunicare publică în concerte, spectacole ori manifestări artistice, publicată prin Decizia ORDA nr. 203/2011, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 420/16/06.2011.
3) Prestatorul va declara pe propria raspundere ca activităţile specifice ale Proiectului nu vor afecta spaţiul verde şi nici mobilierul urban conform HCGMB nr. 304/31.08.2009, iar accesul auto în zona de interes se va face conform HCGMB nr. 114/21.07.2004. De asemenea, Prestatorul va declara pe propria raspundere ca odată cu dezafectarea locaţiei, suprafaţa folosită şi peri metrul de desfăşurare al activităţilor Proiectului vor fi redate curate şi vor fi readuse la starea iniţială.
4)Prestatorul va declara pe propria raspundere ca se obligă, pe durata desfăşurării activităţilor specifice Proiectului, sa întreprindă măsurile necesare pentru respectarea limitelor admise de zgomot, precum şi a prevederilor Legii nr. 61/1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în special a prevederilor art. 2, punctele 25 şi 26 referitoare la asigurarea liniştii locatarilor (între orele 22.00 - 08.00 şi 13.00-14.00).
5)Prestatorul va declara pe propria raspundere ca, potrivit normelor legale in vigoare, se obligă să asigure racordarea la reteaua de curent electric, in vederea derularii corespunzatoare a serviciilor in baza contractului.
6) Obtinerea tuturor celorlalte avize şi autorizaţii (de amplasare si distribuire a materialelor si produselor publicitare si altele asemenea) ramane in sarcina prestatorului, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.