Pentru a asigura o funcţionare îndelungată şi fără probleme a UPS-ului 30 KVA redundant producătorul recomandă realizarea reviziilor periodice la interval de maxim 1 an. Chiar dacă echipamentul nu prezintă alerte sau mesaje ce ar putea indica o defecţiune iminentă totuşi este necesară o verificare atentă a componentelor cu risc ridicat de defectare cum ar fi: ventilatoare, acumulatori, surse alimentare, etc.Se solicită achi...
Pentru a asigura o funcţionare îndelungată şi fără probleme a UPS-ului 30 KVA redundant producătorul recomandă realizarea reviziilor periodice la interval de maxim 1 an. Chiar dacă echipamentul nu prezintă alerte sau mesaje ce ar putea indica o defecţiune iminentă totuşi este necesară o verificare atentă a componentelor cu risc ridicat de defectare cum ar fi: ventilatoare, acumulatori, surse alimentare, etc.Se solicită achiziţionarea unor servicii de mentenată preventivă şi revizie perioadică ce constă în realizarea anuală a unei revizii a acestui echipament urmărindu-se obţinerea următoarelor avantaje:
- Extinderea duratei de exploatare. Un echipament bine întreţinut poate funcţiona, teoretic, zeci de ani.
- Protejarea bateriilor din sistem, care se distrug prin sulfatare dacă stau prea mult timp descărcate sau nu se încarcă conform specificaţiilor.
- Siguranţa exploatării. Şansele de apariţie a unei disfuncţionalităţi la un echipament care a fost verificat sunt extrem de reduse.
Necesitatea menţinerii în parametrii normali de funcţionare a echipamentului de tip BACK-up şi stabilizare tensiune, echipament ce asigură alimentarea în condiţii de siguranţă a echipamentelor de reţea de la camera servere parter Gara Maritimă.
Preţul contractului poate fi ajustat, prin actualizarea exclusiv a preţurilor pentru restul rămas de prestat până la prestarea integrală a serviciilor, conform formulei de mai jos şi se va aplica exclusiv facturilor emise aferente activităţilor desfăşurate după perioada de 24 de luni de la data semnării contractului.
În vederea ajustării valorii solicitării de plată formulate de Prestator, se utilizează următoarea formula:
A = Valoarea facturii x IPC servicii /100 ;
IPC servicii = IPCservicii aferent lunii de plată /IPCservicii luna semnare contract
Unde:
A = valoarea actualizată;
IPC servicii = indicele preturilor de consum pentru servicii comunicat de Institutul National de Statistic;
IPC servicii – indicele lunar publicat in Baza de date a Institutului National de statistica, pe link-ul: http://statistici.insse.ro/shop/?page=ipc1&lang=ro, cu o perioadă cuprinsă între luna in care a fost semnat contractul si ultima lună de referinţă publicată de Institutul National de Statistica, anterior emiterii facturii.
IPCservicii aferent lunii de plată = indicele lunar pentru servicii publicat de INS aferent lunii de plată, respectiv ultima lună de referinţă publicată de Institutul Naţional de Statistică, anterior emiterii facturii;
IPCservicii luna semnare contract = indicele lunar pentru servicii publicat de INS, aferent lunii semnarii contractului