Sistemul de Monitorizare Hidrogen in Cladirea Reactorului (HERMETIS) permite monitorizarea in timp real a atmosferei cladirii reactorului (hidrogen, abur si monoxid de carbon), in timpul unui accident postulat (DBA) sau sever (BDBA), in scopul mentinerii atmosferei din cladire in afara regimurilor de ardere exploziva a hidrogenului.
In manualul de exploatare a acestor echipamente, se specifica necesitatea existentei unor p...
Sistemul de Monitorizare Hidrogen in Cladirea Reactorului (HERMETIS) permite monitorizarea in timp real a atmosferei cladirii reactorului (hidrogen, abur si monoxid de carbon), in timpul unui accident postulat (DBA) sau sever (BDBA), in scopul mentinerii atmosferei din cladire in afara regimurilor de ardere exploziva a hidrogenului.
In manualul de exploatare a acestor echipamente, se specifica necesitatea existentei unor programe de intretinere preventiva, care constau in verificari, calibrari, precum si alte activitati aplicate echipamentelor la anumite intervale de timp, astfel incat acestea sa nu aiba practic defectari neprevazute pe durata normala de exploatare.
(I) Fiecare dintre cele 2 Sisteme HERMETIS este alcatuit din urmatoarele componente principale :
a) Unitatea de control PL2142
b) Cabinetul de prelevare si analiza probe PL2141
c) Circuitul de prelevare probe
d) Circuitul de alimentare cu Azot
(II) Serviciile de reparatii si intretinere solicitate se vor realiza conform manualului de operare si mentenanta AREVA 79/82-68465-MM-066/REV.1 si costau din executarea urmatoarelor categorii de activitati principale:
(II.a) Evaluarea starii sistemului care include activitati de evaluare pentru:
a) Operabilitatea/etanseitatea supapelor
b) Precizia/stabilitatea semnalului senzorilor
c) Performanta compresorului
d) Managementul imbatranirii sistemului
Etapa de evaluare se va derula imediat dupa semnarea contractului si va necesita prezenta on-site a 2 (doi) ingineri pentru o perioada de 5 (cinci) zile.
Pentru activitatile de evaluare a starii sistemului se estimeaza un numar de 80 de ore (2 persoane x 8ore/zi x 5 zile).
(II.b) Mentenanta preventiva care include:
a) verificare si calibrare bucla masura umiditate (anual pentru ambele unitati)
b) verificare si calibrare bucla masura presiune (anual pentru ambele unitati)
c) verificare si calibrare bucla masura hidrogen (anual pentru ambele unitati)
d) ajustare bucla de masura CO (anual pentru ambele unitati)
e) verificari cu gaz de calibrare la toate punctele de prelevare din camerele R-107, R-108, R-402 si R-601 (anual se va face verificarea la unitatea aflata in oprire planificata)
f) verificare functionala a intregului sistem (anual se va face verificarea la unitatea aflata in oprire planificata)
Necesarul de ore pentru activitatile de mentenanta preventiva este de maxim 640 ore (80 ore/an x 2 unitati x 4 ani), efectuate in timpul programului normal de lucru de 8 ore/zi, luni–vineri.
Suplimentar, pentru activitatile care presupun program prelungit (peste 8 ore sau sambata si duminica) este estimat un numar de maxim 240 ore.
(II.c) Mentenanta corectiva
Serviciile de reparatii de natura corectiva se vor executa la cererea CNE Cernavoda, in maxim 3 (trei) zile de la primirea solicitarii.
Pentru activitatile de mentenanta corectiva se estimeaza un numar de maxim 960 ore (120 ore/an x 2 unitati x 4 ani), efectuate in timpul programului normal de lucru de 8 ore/zi, luni–vineri.
Suplimentar, pentru activitatile care presupun program prelungit (peste 8 ore sau sambata si duminica) se vor prevedea un numar de maxim 370 ore.
Prestatorul va asigura toate materialele si piesele de schimb necesare, valoarea maxima alocata pentru aceste materiale fiind de 50.000 euro.
Descrierea activitatilor care fac obiectul achizitiei, precum si cerintele solicitate, se regasesc in Caietul de sarcini CA#CR 38899, anexat la prezentul anunt.
Anexa 1 la Caietul de sarcini cuprinde lista cu piese de schimb/subansamble si alte materiale ce pot fi utilizate in cadrul activitatilor de intretinere si reparatii.
Se vor avea in vedere cerintele privind managementul calitatii formulate la cap. 13 din Caietul de sarcini si de asemenea, cerintele privind accesul in CNE Cernavoda formulate la cap. 15 din Caietul de sarcini.