Starea actuală a Raului Colentina si a lacurilor aferente acestuia situate pe raza Sectorului 2 necesită decolmatarea acestora. Serviciile de dragare/decolmatare sunt necesare datorită schimbării condiţiilor de colectare (descărcări de ape menajere, prăbuşirea taluzurilor şi depozitare de diverse deşeuri şi corpuri străine de-a lungul Raului Colentina si a lacurilor aferente acestuia), care au condus la depuneri accentuate ...
Starea actuală a Raului Colentina si a lacurilor aferente acestuia situate pe raza Sectorului 2 necesită decolmatarea acestora. Serviciile de dragare/decolmatare sunt necesare datorită schimbării condiţiilor de colectare (descărcări de ape menajere, prăbuşirea taluzurilor şi depozitare de diverse deşeuri şi corpuri străine de-a lungul Raului Colentina si a lacurilor aferente acestuia), care au condus la depuneri accentuate şi creşterea abundentă a vegetaţiei acvatice pe taluzuri, acestea devenind un posibil focar de infecţie. Deseurile (mal, namol, etc.) provenite din dragarea/decolmatarea Raului Colentina se numara printre obiectivele recunoscute ca fiind unele dintre cele mai mari generatoare de impact si risc pentru mediu si sanatatea publica: poluarea aerului, deteriorarea calitatii mediului si disconfort vizual, poluarea panzei freatice, poluarea apelor de suprafata in cazul depozitarii deseurilor in apropierea raurilor (pe malul acestora), modificari ale fertilitatii solurilor. Cantitatea de deseuri (mal, namol, etc.) rezultate din dragare/decolmatare estimata a fi incarcate, transportate si evacuate este de aproximativ 20.000 tone. Materialul urmează a se încărca în autovehicule şi transportat în afara zonei.
Aceste activităţi sunt necesare datorită volumului foarte mare de deseuri (mâl, nămol, etc.) extrase din lac, care necesită evacuare si depozitare. Operaţiunile de dragare/decolmatare sunt efectuate în baza protocolului încheiat între Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti si instituţia Apele Naţionale Române pentru curăţarea luciului de apa al Râului Colentina si lacurilor aferente acestuia.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor este de 15 zile. Raspunsurile la solicitarile de clarificari cu privire la documentatia de atribuire vor fi publicate în SEAP, la Sectiunea "Lista,clarificari, notificari si decizii" din cadrul anuntului de participare.
Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 11-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor, conform art. 161 din Legea 98 /2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare.