Serviciile solicitate de Autoritatea Contractantă constau în susţinerea a două sesiuni de formare a personalului (46 cursanţi în total, 23 cursanţi per sesiune), conform prevederilor de la capitolul 5 din prezentul caiet de sarcini, în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea serviciilor corecţionale în România prin implementarea principiului normalităţii - 4NORM-ality", proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-20...
Serviciile solicitate de Autoritatea Contractantă constau în susţinerea a două sesiuni de formare a personalului (46 cursanţi în total, 23 cursanţi per sesiune), conform prevederilor de la capitolul 5 din prezentul caiet de sarcini, în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea serviciilor corecţionale în România prin implementarea principiului normalităţii - 4NORM-ality", proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.
Formatorul contractantului va susţine sesiunile în baza unui suport de curs (prezentări Power Point, exerciţii, chestionare de evaluare şi alte materiale care susţin procesul didactic etc.) în domeniul comunicării non-conflictuale, cu accent pe specificitatea domeniului de activitate a cursanţilor (penitenciare şi probaţiune).
Suportul de curs va conţine, în mod obligatoriu, cel puţin 4* module tematice, grupate astfel:
Tehnici de comunicare eficientă, cu accent pe diferenţele culturale;
Cum funcţionează emoţiile;
Negocierea pentru rezolvarea conflictelor;
Gestionarea conflictelor:
o Tehnici de evitare a situaţiilor conflictuale
o Tehnicilor de soluţionare a conflictelor
o Metode eficiente de rezolvare a conflictelor
o Instrumente pentru înlăturarea blocajelor din calea dialogului
o Studii de caz şi exemple practice.
*Autoritatea Contractantă impune un număr minim de 4 module, existând libertatea elaborării unor tematici suplimentare, adaptate la specificul general al sesiunilor de formare.
Autoritatea Contractantă nu impune o structură strictă a cursului, aceasta urmând a fi întocmită respectând minim tematica menţionată, astfel încât să fie dimensionată şi să urmărească buna desfăşurare a sesiunilor de formare, solicitate prin prezentul Caiet de sarcini, având ca obiectiv facilitatea însuşirii cunoştinţelor şi formării deprinderilor şi aptitudinilor participanţilor, în comunicare non-conflictuală.
Contractantul va susţine 2 sesiuni de formare a personalului cu aproximativ 23 participanţi/sesiune, totalizând instruirea unui număr de 46 de persoane, conform prevederilor din Capitolul 5.
Grupul ţintă este format din 43 poliţişti de penitenciare (care îşi desfăşoară activitatea în domeniile siguranţa deţinerii şi regim penitenciar, reintegrare socială, medical) din cadrul Penitenciarului Craiova, Penitenciarului Ploieşti, Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi 3 membrii ai personalului de probaţiune din serviciile de probaţiune Dolj, Prahova şi Constanţa.
Perioada stabilită pentru fiecare sesiune de formare profesională va fi de 3 zile.
Pentru fiecare sesiune de formare contractantul va realiza o mapă specifică, care va cuprinde:
suport de curs utilizat;
agendă de lucru;
materiale suport utilizate.