Servicii de expertiză tehnică şi audit energetic pentru sediul DGP din str. Calea Floreasca nr. 202, Corp 2, sector 1, Bucureşti (clădirea Centrului Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice – C.N.U.P.P.E.).
Obiectul contractului de prestări servicii, ce urmează a fi atribuit, constă în elaborarea de către operatorul/operatorii economic/i desemnat/i câştigător/i – denumit în continuare prestator – a următoa...
Servicii de expertiză tehnică şi audit energetic pentru sediul DGP din str. Calea Floreasca nr. 202, Corp 2, sector 1, Bucureşti (clădirea Centrului Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice – C.N.U.P.P.E.).
Obiectul contractului de prestări servicii, ce urmează a fi atribuit, constă în elaborarea de către operatorul/operatorii economic/i desemnat/i câştigător/i – denumit în continuare prestator – a următoarelor:
1) Expertiză tehnică, pentru stabilirea susceptibilităţii avarierii la acţiuni seismice severe, a necesităţii lucrărilor de intervenţie şi pentru stabilirea tipului şi anvergurii acestora, pentru construcţiile înregistrate cu număr de cadastru 239663-C1 şi 239663-C2, situate în cadrul imobilului din Calea Floreasca nr. 202, Corp 2, Sector 1, Bucureşti. Evaluarea seismică se realizează pentru ansamblul clădirii, alcătuit din structură şi elemente nestructurale, sub acţiunea componentelor verticale şi orizontale ale acţiunii seismice.
La întocmirea expertizei tehnice, trebuie să se aibă în vedere următoarele intervenţii principale, care se doresc a fi efectuate (a se vedea lucrările propuse de beneficiar, prezentate în cadrul cap.III):
- Supraînălţare clădire C1 – 239663 cu un etaj. Regim actual de înălţime este S+P+2E şi se doreşte înălţarea clădirii cu un etaj, cu respectarea indicatorilor urbanistici zonali;
- Amplasare panouri fotovoltaice peste terasă etaj 3 nou creat cât şi în parcarea existentă precum şi un sistem de preparare ACM amplasat pe acoperiş;
- Înlocuirea echipamentelor actuale de climatizare (chiller) şi furnizare agent termic (centrală termică) cu unele noi, de ultimă generaţie, cu consum redus de energie;
- Înlocuirea actualei platforme de materiale (amplasate pe o laterală a clădirii) cu un lift de marfă de capacitate mai mare decât cel actual şi cu traseu de la subsol până la etaj 3 (în prezent platforma de materiale este de la parter până la etaj 2);
2) Studiu geotehnic pentru cercetarea condiţiilor de amplasament, verificat de specialist verificator de proiecte, atestat pentru cerinţa Af (rezistenţa mecanică şi stabilitatea terenului de fundare a construcţiilor şi a masivelor de pământ), în situaţia în care expertul tehnic identifică deficienţe ale sistemului fundaţiilor în cadrul procesului de evaluare sau propune executarea unor lucrări de intervenţii care pot influenţa fundaţiile/terenul de fundare, dar obligatoriu pentru construcţiile realizate înainte de anul 1980.
3) Auditului energetic, raportului de audit energetic, certificatului energetic, conform prevederilor legale naţionale şi comunitare, în vigoare.
4) Realizarea de către prestator a modificărilor aferente documentaţiilor întocmite, în situaţia în care se solicită de către Consiliul Tehnico - Economic al M.A.I., Consiliul Interministerial sau alte organisme avizatoare.