Prin Planul urbanistic zonal se stabilesc, în baza analizei contextului social, cultural istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristic...
Prin Planul urbanistic zonal se stabilesc, în baza analizei contextului social, cultural istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise. În perioada de la iniţierea şi până la aprobarea PUZCP, toate certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire eliberate vor conţine condiţii tehnice şi economice conforme cu prevederile planului urbanistic general în vigoare al oraşului sau comunei, precum şi precizări privind valabilitatea lor până la finalizarea şi aprobarea PUZCP (dacă perioada respectivă este mai mică decât termenul legal de valabilitate al documentelor eliberate).
În momentul începerii elaborării PUZCP, baza de date referitoare la situaţia existentă va include evidenţa tuturor certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire eliberate până la acea dată. Evidenţa documentelor va fi pusă la dispoziţia ofertantului de către Serviciul Amenajarea Teritoriului şi Urbanism şi va fi ataşată ca anexă la piesele scrise ale PUZCP.
Scopul întocmirii PUZ-CP01 este instituirea zonelor protejate şi formularea de măsuri necesare de protecţie şi conservare a valorilor de patrimoniu cultural naţional, reprezentativ pentru patrimoniul cultural local. Conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural construit în scopul dezvoltării economice, sociale, culturale şi a afirmării identităţii teritoriale.
În propunerea PUZ-CP01 se va reactualiza Studiul de fundamentare PUZ pentru reglementarea faţadelor din ansamblul urban str. Petőfi Sándor – Márton Áron (fosta Gh. Coşbuc) monument istoric HR-II-a-B-12721 realizat în decembrie, 2008 respectiv Studiul de fundamentare PUG Miercurea-Ciuc 2009 privind zone protejate cu valoare culturală deosebită. Contractantul va pune la dispoziţie ofertantului câştigător documentele.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire, cu respectarea termenului limită stabilit de autoritatea contractantă.
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub).
Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor în zile: 9
Răspunsurile la solicitările de clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi publicate în SEAP, la secţiunea "Listă, clarificări, notificări şi decizii" din cadrul anunţului de participare. Autoritatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit conform art. 27 alin. (3) din HG 395/2016. Autoritatea contractantă va răspunde NUMAI la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări/ informaţiilor suplimentare, după cum urmează:
- În a 6-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor, pentru solicitările de clarificări transmise de operatorii economici cu 9 de zile înainte de data limită de depunere a ofertelor;