In conformitate cu prevederile art. 161 alin. (1) din Legea 98/2016, cu modificările si completările ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat de participarea la procedura de achiziţie publica are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare in legătura cu documentaţia de atribuire este de 18 zile înainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Autoritatea contractanta ...
In conformitate cu prevederile art. 161 alin. (1) din Legea 98/2016, cu modificările si completările ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat de participarea la procedura de achiziţie publica are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare in legătura cu documentaţia de atribuire este de 18 zile înainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Autoritatea contractanta stabileşte ca termenul limita in care va răspunde tuturor solicitărilor de clarificări sau informaţii suplimentare, este in a 10 a zi înainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Servicii de elaborare a Studiului de oportunitate si a documentatiei pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public de calatori privind dezvoltarea serviciului de transport public în zona urbană funcţională/metropolitană a municipiului Făgăraş şi achiziţia de mijloace de transport ecologice pentru pentru proiectul “Sprijin la nivelul Regiunii Centru pentru pregatirea de proiecte finantate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbana, regenerare urbana, centre de agrement/baze turistice (tabere scolare), infrastructura si servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu cu potential turistic si infrastructura rutiera de interes judetean, inclusiv variante ocolitoare si/saudrumuri de legatura"
Obiectivul general:
Asigurarea unui serviciu eficient de transport public de calatori si îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) şi reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.
Astfel, prin proiect se urmareste dezvoltarea mobilitatii regionale prin shimbarea accentului de la o mobilitate bazata pe utilizarea autoturismelor la o mobilitate bazata pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de inalta calitate si eficienta, reducerea utilizarii autoturismelor in paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante.
Proiectul vine in intampinarea Obiectivului de Politic2 2 "O Europă mai verde, cu emisii scăzute de carbon" – Obiectivul specific "Promovarea mobilităţii urbane multi-modale", prin implementarea unor masuri strategice, bazate pe datele din Planul de Mobilitate Urbana Durabila a Municipiului Fagaras, ce vor conduce la promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile si la reducerea emisiilor de CO2, ca urmare a îmbunatatirii eficientei transportului public de calatori, a frecventei si a timpilor sai de parcurs, accesibilitatii, transferului catre acesta de la transportul privat cu autoturisme, precum si a transferului catre modurile nemotorizate de transport, cresterea atractivitatii utilizarii mijloacelor de transport public si a modurilor nemotorizate in detrimental transportului cu autoturismele personale.
Obiectivul specific:
1. Reducerea până în anul 2030 emisiilor de CO2 în zona ce face obiectul investiţiei cu 6,8 % ca urmare a reducerii utilizării autoturismelor şi introducerea în transportul în comun a unui 30 de autobuze electrice de capacitate medie.
2. Creşterea până în anul 2030 a numărului de utilizatori a transportului în comun în zona urbana funcţională/metropolitană Făgăraş SUD cu 230 % ca urmare a realizării unor măsuri destinate încurajării utilizării transportului alternativ (autobuze electrice, implementarea unui sistem de eticketing, modernizarea staţiilor de transport in comun, crearea unui sistem de management al traficului pana la finalizarea proiectului la nivelul zonei urbane funcţionale/metropolitane Făgăraş SUD.
3. Dezvoltarea până în anul 2030 a sistemului de transport velo prin realizarea a 50 km de piste de biciclete si până la finalizarea implementării proiectului la nivelul zonei urbane funcţionale/metropolitane Făgăraş SUD, estimându-se o creştere cu 17% a numărului de utilizatori.