Obiectivul de investitii "Elaborarea în format digital a Planului Planului Urbanistic General al comunei Nuşfalău, judeţul Sălaj" va fi finantat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C10 – Fondul Local, investiţia investiţia I.4 – Elaborarea/ în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului şi de planificare urbană.
Următorii factorii interesaţi trebuie consultaţi pe perioada derulării C...
Obiectivul de investitii "Elaborarea în format digital a Planului Planului Urbanistic General al comunei Nuşfalău, judeţul Sălaj" va fi finantat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C10 – Fondul Local, investiţia investiţia I.4 – Elaborarea/ în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului şi de planificare urbană.
Următorii factorii interesaţi trebuie consultaţi pe perioada derulării Contractului la momentul finalizării fiecărei activităţi în vederea obţinerii acceptării rezultatelor solicitate:
a) Autorităţi implicate în gestionarea asistenţei financiare nerambursabile: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice Şi Administraţiei;
b) Autoritatea Contractantă Comuna Nusfalau si Consiliul Local al Comunaei Nusfalau.
Obiectivul general la care contribuie realizarea investitiei Obiectivul general al proiectului este eficientizarea procesului de autorizare a construcţiilor şi oferirea de stabilitate şi transparenţă investiţiilor prin actualizarea în timp real a informaţiilor privind mediul construit şi de a creşte accesul digital la documentele de amenajare a teritoriului şi de urbanism.
Investiţia vizeaza elaborarea si transpunerea în format GIS a noului Plan Urbanistic General.
GIS-ul (Sistem Informaţional Geografic) este cadrul care permite culegerea, gestionarea şi analiza datelor. Având rădăcinile în ştiinţa geografiei, GIS-ul integrează mai multe tipuri de date. Analizează locaţii spaţiale şi organizează straturi de informaţii în vizualizări
utilizând hărţi şi scene 3D. Având această capabilitate unică, GIS-ul dezvăluie o înţelegere mai profundă a datelor, cum ar fi modele, relaţii şi situaţii - ajutând utilizatorii să ia decizii mai inteligente.
Obiective specifice
In contextul necesităţii implementării unor noi concepte de dezvoltare locală care să faciliteze tranziţia verde a localităţilor din România, elaborarea documentaţiei PUG si transpunerea în format GIS a acesteia este esenţială astfel încât să fie dezvoltată o documentaţie dinamică care să răspundă la cerinţele şi provocările actuale şi viitoare.
Actualizarea Planului urbanistic general reprezintă revizuirea reglementărilor urbanistice, a indicatorilor urbanistici propuşi şi a prevederilor planului iniţial prin aducerea acestora în acord cu legislaţia în vigoare, tendinţele de dezvoltare şi cerinţele de dezvoltare durabilă socioeconomice şi de mediu actuale, precum şi actualizarea listei de proiecte de investiţii necesare pentru implementarea viziunii de dezvoltare, în baza unor studii de specialitate şi a analizei gradului de implementare a planurilor urbanistice în vigoare şi a impactului acestora la nivelul localităţii, dacă este cazul.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documetatia de atribuire. În măsura în care solicitările de clarificare sunt solicitate în termenul prevăzut la Cap. I.1) NUME, ADRESĂ ŞI PUNCT(E) DE
CONTACT, secţiunea - Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor,
respectiv 15 zile (înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor). Autoritatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificare cu 10 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.