În vederea deservirii unui trafic crescut de aeronave cu peste 2.000.000 de pasageri pe an şi a unui flux minim de 500 pasageri pe oră, Consiliul Judeţean Suceava intenţionează implementarea proiectului "Modernizare şi extindere Aeroport "Ştefan cel Mare" Suceava.
Prin realizarea obiectivului de investiţii, Aeroportul "Ştefan cel Mare" Suceava va putea deservi un trafic crescut de aeronave, cu peste 2.000.000 de pasageri/a...
În vederea deservirii unui trafic crescut de aeronave cu peste 2.000.000 de pasageri pe an şi a unui flux minim de 500 pasageri pe oră, Consiliul Judeţean Suceava intenţionează implementarea proiectului "Modernizare şi extindere Aeroport "Ştefan cel Mare" Suceava.
Prin realizarea obiectivului de investiţii, Aeroportul "Ştefan cel Mare" Suceava va putea deservi un trafic crescut de aeronave, cu peste 2.000.000 de pasageri/an şi un flux de minim 500 pasageri/oră, va avea perspectiva reală de noi destinaţii şi noi oportunităţi pentru turism şi mediul de afaceri. Este nevoie imperioasă de aceste investiţii la standarde actuale care să poată asigura tranzitul pasagerilor pentru următorii ani.
În vederea demarării lucrărilor, este necesară achiziţia serviciului de proiectare pentru întocmirea următoarelor documentaţii:
- Expertiză tehnică pentru analiza structurii de rezistenţă a clădirilor existente, din punct de vedere al asigurării cerinţei esenţiale rezistenţă mecanică şi stabilitate conform reglementărilor tehnice în vigoare;
- Studiu de fezabilitate întocmit în conformitate cu prevederile H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare.
În cadrul contractului, pe lângă Expertiza tehnică şi Studiul de fezabilitate, prestatorul va întocmi următoarele documentaţii:
- studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficienţă ridicată de producere a energiei;
- studiu geotehnic, verificat la cerinţa Af;
- studiu topografic, vizat la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară;
- măsurători WGS;
- documentaţii obţinere avize/acorduri solicitate prin certificatul de urbanism;
- studiu de obstacolare;
- scenariu de securitate la incendiu preliminar.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire, conform art. 160 alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 98/2016, cu modificările şi completările ulterioare, cel mai târziu cu 10 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
În măsura în care solicitările de clarificări sau informaţii suplimentare au fost adresate în termenul prevăzut anterior, autoritatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul-limită stabilit conform art. 27 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare, cu 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
Solicitările de clarificări sau orice alte informaţii suplimentare se vor transmite în mod obligatoriu prin intermediul SEAP, semnate cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat, cu respectarea termenului limită stabilit de autoritatea contractantă.
Răspunsul autorităţii contractante la solicitările de clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi publicate în SEAP, la Secţiunea "Lista, clarificări, norificări şi decizii" din cadrul anunţului de participare simplificat, semnat cu semnătură electronică extinsă.