Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (SCJUA) este unitate sanitară publică, cu personalitate juridică, care asigură, prin secţiile clinice şi serviciile din structură, asistenţă medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă, de recuperare şi paliativă a pacienţilor. SCJUA funcţionează pe principiile prevăzute de Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, participând la asigurarea stării de sănăt...
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (SCJUA) este unitate sanitară publică, cu personalitate juridică, care asigură, prin secţiile clinice şi serviciile din structură, asistenţă medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă, de recuperare şi paliativă a pacienţilor. SCJUA funcţionează pe principiile prevăzute de Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, participând la asigurarea stării de sănătate a populaţiei. Conform prevederilor OUG nr. 162/2008 -privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de către Ministerul Sănătăţii către Autorităţile Administraţiei Publice Locale, managementul asistenţei medicale din cadrul SCJUA s-a transferat către Consiliul Judeţean Arad.
La parter şi etaj, toate încăperile (saloane, cabinete medicale) se afla într-o stare total neadecvata desfăşurării actului medical de îngrijire a bolnavilor psihici.
Astfel, în saloane nu există instalaţii de oxigen, iar pentru evacuarea în caz de incendiu există o singura cale de evacuare (etajul are doar o scara de acces spre exterior). Datorita funcţionării necorespunzătoare a elementelor de colectare a apelor pluviale exista degradări ale materialelor, structura şarpantei este parţial avariată, pereţii structurali sunt degradaţi (fisuri/crăpături), gardul şi poarta de acces nu asigură siguranţa pentru bolnavi, iar instalaţia de încălzire, electrică şi sanitară are durata normală de funcţionare depăşită.
Ca urmare a celor descrise în rândurile de mai sus, se impune realizarea documentaţiei tehnico-economice, care va conduce la realizarea unei documentaţii tehnice, necesare pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire. Toate aceste demersuri vor conduce la posibilitatea identificării şi aplicării pentru o sursă de finanţare nerambursabilă, în vederea execuţiei lucrărilor de consolidare, modernizare, extindere, împrejmuire şi dotare a Secţiei de Psihiatrie, str. Octavian Goga nr. 15-17, Municipiul Arad, jud. Arad.
Conform etapelor de elaborare, este necesar elaborarea şi aprobarea temei de proiectare, a Studiului de Fezabilitate cu elemente DALI, elaborarea DTAC, PThDE şi realizarea Asistenţei tehnice din partea proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor proiectate nr. 1.560 din 06 octombrie 2023.
In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016,cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de maxim 20 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor, iar termenul limită în care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este în a 12-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor conf. Art. 161 din Lg 98/2016.
•Autoritatea Contractantă îsi rezervă dreptul de a efectua modificări ale contractului conf. prevederilor art. 221 din Lg.98/2016, cu modificările şi completările ulterioare.