Obiectivul general al contractului este acela de a elabora Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii "Modernizarea, reabilitarea şi extinderea traseului Azuga - Buşteni - Gura Vitioarei, prin accesibilizarea golului alpin Munţii Baiului şi a drumurilor judeţene DJ 102I, DJ 101T, DJ 102, DJ 100G", în conformitate cu prevederile legale şi respectarea standardelor şi normativelor tehnice în vigoare, cu o lungime ...
Obiectivul general al contractului este acela de a elabora Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii "Modernizarea, reabilitarea şi extinderea traseului Azuga - Buşteni - Gura Vitioarei, prin accesibilizarea golului alpin Munţii Baiului şi a drumurilor judeţene DJ 102I, DJ 101T, DJ 102, DJ 100G", în conformitate cu prevederile legale şi respectarea standardelor şi normativelor tehnice în vigoare, cu o lungime de aproximativ 88,6 km.
Valoarea estimată a achiziţiei este de 3.290.692,50 lei fără TVA
In conformitate cu prevederile art. 160 din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat de participarea la procedura de achizitie publica are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 20 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Autoritatea contractanta stabileste ca termenul limita in care va raspunde tuturor solicitarilor de clarificari sau informatii suplimentare, este in a 11 a zi inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Conform Ghidului solicitantului, proiectul este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi bugetul de stat, la care se adaugă contribuţia proprie a solicitantului în cuantum de 2% din cheltuielile eligibile ale proiectului, precum şi sumele aferente cheltuielilor neeligibile.
Proiectul a fost depus în vederea obţinerii finanţării în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020, pe Axa Prioritară 1 - Obiectivul specific 1.1 - Acţiunea 1.1.1. În prezent, proiectul a trecut de toate etapele de evaluare şi se află la Autoritatea de Management în etapa precontractuală.
În vederea accelerării implementării proiectului, procedura de achiziţie se lansează cu clauză suspensivă, în vederea încadrării în timpul limită de implementare al proiectelor din cadrul apelului 3.
Încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de obţinerea/aprobarea finanţării din fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar în situaţia în care se respectă dispoziţiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice, respectiv, va fi semnat Contractul de Finanţare pentru proiectul mai sus menţionat.
În cazul în care, indiferent de motive, obţinerea/aprobarea finanţării din fonduri europene nerambursabile nu se realizează în termen de 90 zile de la depunerea ofertelor, Autoritatea Contractantă va aplica prevederile art. 212, alin. (1), lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016 / art. 225, alin. (1), lit. c) teza a II-a din Legea nr. 99/2016, fiind imposibilă încheierea Contractului de achiziţie publică.
Autoritatea Contractanta nu poate fi considerata răspunzatoare pentru vreun prejudiciu in cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia şi indiferent dacă Autoritatea Contractantă a fost notificata asupra existenţei a unui prejudiciu.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiţiei suspensive de mai sus, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele pierderi pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă.