Managementul integrat al activităţilor U.A.T. Municipiul Ploiesti a condus la necesitatea implementării unor aplicaţii bazate pe tehnologia sistemelor informaţionale geografice (GIS) pentru diferite utilităţi publice.
In acest context este necesara elaborarea unui set de date geografice in scopul îmbunătăţirii managementului arborilor si terenurilor cu destinaţia de spatii verzi, orientat, in principal, către identifica...
Managementul integrat al activităţilor U.A.T. Municipiul Ploiesti a condus la necesitatea implementării unor aplicaţii bazate pe tehnologia sistemelor informaţionale geografice (GIS) pentru diferite utilităţi publice.
In acest context este necesara elaborarea unui set de date geografice in scopul îmbunătăţirii managementului arborilor si terenurilor cu destinaţia de spatii verzi, orientat, in principal, către identificarea caracteristicilor si a stării arborilor existenţi in oras, precum si identificarea terenurilor cu destinaţia de spatii verzi, ocupate sau nu de spatii verzi in prezent, precum si a celor degradate care pot fi amenajate cu spatii verzi pe viitor.
Prin realizarea Registrului local al spatiilor verzi se urmăreşte inventarierea si transpunerea in format GIS a spatiilor verzi si a speciilor de arbori existenţi in municipiul Ploiesti, precum si a caracteristicilor calitative si cantitative ale acestora.
In conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din zonele urbane, Primăria municipiului Ploiesti are obligaţia elaborării, organizării si administrării registrului spatiilor verzi de pe domeniul public si privat al municipalităţii.
Prezentul proiect reprezintă un punct de reper in dezvoltarea durabila a municipiului Ploiesti, având efecte directe in asigurarea unui mediu sănătos si coerent sub raport funcţional si cultural, in condiţiile păstrării echilibrului fata de resursele capitalului natural din zona.
Crearea unei reţele de spatii verzi in conexiune cu ecosistemele din teritoriu, precum si ridicarea standardului de viata din mediul urban, se număra printre obiectivele strategice importante ale dezvoltării durabile, echilibrate si sănătoase ale mediilor urbane.
Importanta acestui proiect deriva din necesitatea creării unui sistem de management al spatiilor verzi si a speciilor de arbori existenţi in municipiul Ploiesti, pentru o mai buna gestionare a potenţialului acestora, cu implicaţii atat asupra echilibrului ecologic (ecosistemelor) cat si asupra siguranţei si calităţii vieţii locuitorilor municipiului.
In acest fel se vor pune bazele unui sistem de monitorizare a spatiilor verzi si arborilor din municipiul Ploiesti si se realizează Registrul local al spatiilor verzi, conform obligatiilor prevazute de lege. Proiectul este finanţat din bugetul local. al Municipiului Ploiesti