Conform contractului de finanţare nr. 15/ 22.02.2024, Judeţul Vâlcea a obţinut finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, Prioritatea 3: Eficienţa energetică şi infrastructura verde, Obiectivul specific 2.1/b(i) Promovarea măsurilor de eficienţă energetică şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, Operaţiunea A - Investiţii în clădirile publice în vederea asigurării/ creşteri...
Conform contractului de finanţare nr. 15/ 22.02.2024, Judeţul Vâlcea a obţinut finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, Prioritatea 3: Eficienţa energetică şi infrastructura verde, Obiectivul specific 2.1/b(i) Promovarea măsurilor de eficienţă energetică şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, Operaţiunea A - Investiţii în clădirile publice în vederea asigurării/ creşterii eficienţei energetice şi măsuri pentru utilizarea unor surse regenerabile de energie, pentru proiectul "Reabilitarea termică a secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea din strada Remus Bellu nr. 3".
De asemenea, proiectul este în concordanţă cu Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Vâlcea pentru perioada
2023-2030 şi se încadrează la Obiectivul strategic 6 - Dezvoltarea sistemului sanitar şi de asistenţă socială precum şi la Obiectivul strategic 8 - Protecţia şi conservarea mediului natural şi construit; Prioritatea de dezvoltare 8.2 Protejarea mediului şi optimizarea utilizării resurselor; direcţiile de acţiune Sprijinirea creşterii eficienţei energetice şi creşterea ponderii energiei din surse regenerabile, precum şi Adaptarea la schimbările climatice, prevenirea riscurilor şi creşterea rezilienţei la dezastre.
Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea eficienţei energetice a corpurilor C1 şi C2 ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea din municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Remus Bellu, nr. 3, prin implementarea unor măsuri de reabilitare energetică profundă, ce vizează reducerea pierderilor şi a consumurilor energetice, precum şi introducerea unor sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător şi calităţii vieţii utilizatorilor finali (pacienţi, aparţinători, angajaţi etc.), contribuind totodată la eficientizarea cheltuielilor publice. Având în vedere faptul că proiectul aduce beneficii de mediu, sociale şi economice, acesta va contribui la dezvoltarea durabilă a comunităţii locale şi la promovarea coeziunii sociale.
Obiectivul specific la care contribuie realizarea serviciilor constă în transformarea infrastructurii Spitalului din strada Remus Bellu nr. 3 prin reabilitarea/ modernizarea acesteia, în vederea creşterii eficienţei energetice a clădirii şi calităţii vieţii utilizatorilor finali (pacienţi, aparţinători, angajaţi etc.).
Contractul este valabil de la data semnării lui de către părţi până la data aprobării recepţiei la terminarea lucrărilor.
Achizitorul va emite ordinul de începere a Contractului în conformitate cu clauzele contractuale.
Durata totală estimată a prestării serviciilor este de 28 de luni, din care:
- 4 luni (3 luni elaborarea documentaţiilor + 1 lună verificarea acestora);
- 24 de luni (asistenţă tehnică pe perioada de execuţie a lucrărilor),
şi este stabilită de Achizitor ca incluzând toate etapele necesare finalizării documentaţiilor, descrise în caietul de sarcini.
Extinderea duratei contractului se poate face doar în condiţiile stipulate în clauzele contractuale.
Durata prestării serviciilor se prelungeşte până la momentul finalizării obiectivului de investiţii, în condiţiile Legii 98/2016 şi a actelor normative ce derivă din aceasta, în baza condiţiilor contractuale.
Autoritatea contractanta va raspunde tuturor solicitarilor de clarificări / informaţiilor suplimentare, cu 6 zile inainte de termenul limită de depunere a ofertelor, in masura în care solicitarile de clarificari sau informatiile suplimentare au fost adresate în termenul prevăzut la punctul I.1) din fişa de date, respectiv 10 zile.