Scopul aplicării prezentei proceduri este atribuirea contractului de servicii de elaborarea documentaţiilor tehnico-economice (faza studiu de fezabilitate) pentru obiectivul de investiţii " Reducerea riscului la inundaţii a municipiului Dorohoi, jud. Botoşani"
Prestatorul are obligaţia de a realiza activităţile din prezentul contract cu respectarea următoarelor:
-Prestatorul are obligaţia de a elabora S.F. conform preveder...
Scopul aplicării prezentei proceduri este atribuirea contractului de servicii de elaborarea documentaţiilor tehnico-economice (faza studiu de fezabilitate) pentru obiectivul de investiţii " Reducerea riscului la inundaţii a municipiului Dorohoi, jud. Botoşani"
Prestatorul are obligaţia de a realiza activităţile din prezentul contract cu respectarea următoarelor:
-Prestatorul are obligaţia de a elabora S.F. conform prevederilor din Hotărârea Guvernului nr. 907/2016 cu modificările şi completările ulterioare privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.
-Prestatorul are obligaţia de a elabora S.F. cu respectarea integrală a cerinţelor din Caietul de sarcini.
-Prestatorul are obligaţia de a întocmi studiile de specialitate (studii topografice, măsurători batimetrice, studii geotehnice/hidrogeologice/geofizice (după caz), studii hidrologice, calcule hidraulice, alte studii de specialitate necesare în funcţie de specificul investiţiei), cu respectarea integrală a cerinţelor din Caietul de sarcini.
-Prestatorul are obligaţia de a întocmi documentaţiile necesare pentru obţinerea Certificatului de urbanism conform prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii cu modificările şi completările ulterioare şi a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul cu modificările şi completările ulterioare şi cu respectarea integrală a cerinţelor din Caietul de sarcini.
-Prestatorul are obligaţia de a întocmi documentaţiile necesare pentru obţinerea avizelor/ acordurilor cuprinse în Certificatul de urbanism, cu respectarea integrală a cerinţelor din Caietul de sarcini.
-Este necesară exproprierea pentru cauză de utilitate publică a terenurilor ce urmează a fi ocupate de lucrările prevăzute prin proiect, Prestatorul are obligaţia de a elabora documentaţii tehnice privind exproprierea terenurilor întocmite în conformitate cu prevederile legale: Legea nr. 255 din 14.12.2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, Hotărârea Guvernului nr. 53 /2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010; Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, Ordinul A.N.C.P.I. nr. 1 din 07.01.2020 pentru aprobarea Regulamentului privind realizarea, verificarea şi recepţia lucrărilor sistematice de cadastru şi înscrierea din oficiu a imobilelor în cartea funciară, Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a Ordinului nr. 694/2016 emis de Ministerul mediului, apelor şi pădurilor, pentru ocuparea definitivă şi temporară a terenurilor necesare realizării următoarelor obiecte în cadrul proiectului, Legea Apelor nr. 107 / 1996, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea integrală a cerinţelor din Caietul de sarcini.
Prestatorul are obligaţia de a elabora documentaţiile necesare în cadrul procedurii de mediu EA, EIM si obţinerea acordului de mediu, Studiul de evaluare a impactului investiţiei asupra corpului de apă (SEICA), conform prevederilor Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, cu respectarea integrală a cerinţelor din Caietul de sarcini.
Prestatorul are obligaţia ca în cadrul S.F. să elaboreze analiza opţiunilor, cu respectarea integrală a cerinţelor din Caietul de sarcini şi a prevederilor legale în vigoare.
Prestatorul are obligaţia de a întocmi documentaţia tehnică necesară pentru obţinerea avizului de gospodărirea apelor, precum şi toate documentele solicitate în vederea obţinerii acestuia (în funcţie de solicitări).
Ofertantul va susţine documentaţiile tehnico-economice în şedinţele Consiliului Tehnico-Economic Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Consiliului Tehnico-Economic Administraţia Naţională “Apele Române", Consiliului Tehnico-Economic Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Consiliului Tehnico-Economic interministerial (dacă va fi cazul). Aprobarea documentaţiilor tehnico-economice se face în conformitate cu Legea nr. 500/2002, actualizată