Avand in vedere obiectul contractului, respectiv elaborarea documentatiilor tehnico-economice DTAC+DTOE, documentatii pentru obtinere avize/acorduri, proiect tehnic de executie, verificare tehnica si asistenta tehnica din partea proiectantului pentru proiectul « Reabilitarea si echiparea infrastructurii educationale a Colegiului Tehnic Transilvania din Municipiul Deva » cod SMIS 120477, scopul, respectiv obiectivul general ...
Avand in vedere obiectul contractului, respectiv elaborarea documentatiilor tehnico-economice DTAC+DTOE, documentatii pentru obtinere avize/acorduri, proiect tehnic de executie, verificare tehnica si asistenta tehnica din partea proiectantului pentru proiectul « Reabilitarea si echiparea infrastructurii educationale a Colegiului Tehnic Transilvania din Municipiul Deva » cod SMIS 120477, scopul, respectiv obiectivul general al proiectului, este cresterea calitatii infrastructurii educationale a Colegiului Tehnic Transilvania, pentru asigurarea unei oferte educationale adecvate, accesibile si de calitate, corelata cu piata fortei de munca, care sa asigure resursele umane necesare unei dezvoltari socio-economice durabile, echilibrata teritorial in Regiunea de Vest.
Obiectivul specific al proiectului il reprezinta reabilitarea cladirilor Colegiului Tehnic Transilvania (trei corpuri: corpul C1 – Cladire scoala, corpul C2- atelier mecanica, electronica si telecomunicatii si corpul C3 – atelier electrice), cresterea eficientei energetice a cladirilor, echiparea si dotarea acestora cu echipamente didactice specifice invatamantului profesional si tehnic, in conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020. Alte obiective specifice ale proiectului avute in vedere sunt urmatoarele: termoizolarea cladirilor (inclusiv a podurilor), parte vitrata tamplarii exterioare la unul dintre corpuri, finisaje exterioare si interioare, instalatii de incalzire, instalatii sanitare, instalatii electrice, dotari.
Obiectul contractului este urmatorul:
-SERVICII DE PROIECTARE – elaborarea documentatiilor tehnico-economice: DTAC+DTOE, documentatii pentru obtinere avize/acorduri, proiect tehnic de executie si verificare proiect pe specialitati.
Serviciile de proiectare vor fi prestate având la bază Studiu de fezabilitate cu elemente de DALI şi indicatorii tehnico-economici, aprobat prin HCL nr.424/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, si contractul de finantare.
Documentaţiile tehnico-economice faza D.T.A.C. + D.T.O.E., Proiect tehnic de execuţie, documentaţii pentru obţinere avize/acorduri se vor elabora conform Hotărârii Guvernului nr.907 din 29 noiembrie 2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul - cadru al documentaţiilor tehnico – economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare şi conform Anexa nr. 1 a Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, actualizată.
Documentaţiile tehnico-economice vor respecta prevederile Ghidului specific pentru Axa prioritară 4, Prioritatea de investiţii 4.4. De asemenea aceste documentaţii vor respecta soluţiile tehnice şi indicatorii tehnico-economici prevăzuţi în documentaţia DALI, documentaţie care a fost aprobată de către ADR Vest şi pe baza căreia s-a semnat contractul de finanţare.
Elaborarea documentaţiilor tehnico-economice se va realiza de către colective tehnice de specialitate - din domeniul arhitecturii, construcţiilor şi instalaţiilor pentru construcţii, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (ţinând cont de specialităţile: arhitectură, structură, instalaţii – electrice, gaze naturale, sistem de irigaţii), conform documentaţiei tehnico-economice faza DALI.
-SERVICII DE ASISTENTA TEHNICA DIN PARTEA PROIECTANTULUI
Asistenta tehnica din partea proiectantului se va acorda de la data inceperii lucrarilor de executie si pana la receptia finala a lucrarilor.
Ofertantul va participa la recepţia la terminarea lucrărilor şi la recepţia finală a lucrărilor, fără a solicita costuri suplimentare, având în vedere Hotărârea Guvernului nr.273/1994, modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr.343/2017 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora, art.11, alin (5) şi art. 25 alin (2) care stipulează că “Reprezentanţii executantului şi ai proiectantului participă, în mod obligatoriu, în calitate de invitaţi, la recepţia ....".
De asemenea ofertantul va participa la vizitele finanţatorului şi va modifica documentaţiile elaborate dacă acest lucru i se va solicita, pe toată perioada de implementare a proiectului precum şi pe perioada de sustenabilitate a proiectului, fără costuri suplimentare, si la toate fazele determinante stabilite impreuna cu Inspectoratul de stat in Constructii Hunedoara in cadrul programului de control al calitatii lucrarilor de executie.
Numarul de zile pana la care operatorii economici pot adresa intrebari/clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor este de 8 zile. Autoritatea contractanta va raspunde tuturor solicitarilor de clarificari/informatiilor suplimentare in a 4 a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.