Obiectivul principal preconizat a fi indeplinit prin realizarea investitiei, asa cum este mentionat si in Ghidul de finantare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinta de judet, il reprezinta dezvoltarea...
Obiectivul principal preconizat a fi indeplinit prin realizarea investitiei, asa cum este mentionat si in Ghidul de finantare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinta de judet, il reprezinta dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrica.
UAT Municipiul Calarasi intentioneaza realizarea a 4 (patru) statii de reincarcare a vehiculelor electrice, in scopul promovarii infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic.
Proiectul include achizitionarea de Servicii de elaborare a documentatiei tehnico-economice la stadiul PT+DDE+DTAC, asistenta tehnica din partea proiectantului si executia de lucrari in cadrul proiectului cu titlul "Infiintare statii de reincarcare a vehiculelor electrice in Municipiul Calarasi".
Achizitia este necesara pentru implementarea proiectului cu titlul "Infiintare statii de reincarcare a vehiculelor electrice in Municipiul Calarasi", finantat din Fondul pentru Mediu, in conformitate cu prevederile Contractului de finantare nr. 70/GES/30.12.2019.
Proiectul isi propune realizarea a 4 (patru) statii de reincarcare a vehiculelor electrice in municipiul Calarasi, in locatii apartinand domeniului public aflat in intravilanul localitatii.
Implementarea masurilor propuse prin proiect va conduce la imbunatatirea calitatii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrica, ca urmare a stimularii utilizarii vehiculelor electrice si dezvoltarii transportului ecologic prin infiintarea statiilor de reincarcare a vehiculelor electrice.
Investitia consta in achizitionarea si montarea cate unei statii de reincarcare a vehiculelor electrice formata din doua puncte de reincarcare, alimentate din acelasi punct, in urmatoarele locatii:
• Strada Flacara – parcare sediu Primarie 2
• Zona Bulevardul 1 Mai – parcare Spitalul judetean Calarasi
• Strada Stejarului in zona parcare Bancpost – zona Centru Sera
• Strada 1848, intersectia cu strada Bucuresti
Fiecare statie va respecta cerintele specifice din Ghidul de finantare, precum si caracteristicile tehnice prevazute in Fisa tehnica de actualizare conform evolutiei tehnologiei in domeniul de profil a Anexei nr. 2 din documentatia tehnico-economica intocmita la stadiul SF. Conform acestora, fiecare statie va fi prevazuta cu punct de reincarcare ce va permite incarcare multistandard in curent continuu si cu punct de reincarcare care permite incarcare in curent alternativ a vehiculelor electrice, iar locurile de parcare prevazute in dreptul fiecarea statii vor fi marcate si evidentiate corespunzator.
De asemenea, in conformitate cu Ghidul de finantare si cu prevederile Contractului de finantare nr. 70/GES/30.12.2019, utilajele achizitionate prin proiect vor fi insotite de:
- certificat de garantie emis de producator pentru bunurile livrate, intocmit conform prevederilor Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Garantia prevazuta in aceasta va fi de 3 ani si va acoperi toata perioada de monitorizare a proiectului.
- certificate de calitate si declaratii de conformitate emise de producator pentru bunurile livrate
- fisa tehnica/document a/al statiei de reincarcare in care sa fie precizate caracteristicile tehnice ale acesteia, de unde sa rezulte indeplinirea standardelor EN62196-2, EN62196-3, IEC61851 si a protocolului de comunicare OCPP minim 1.5
- declaratia producatorului care sa ateste ca echipamentele identificate in certificatele de garantie sunt noi
- echipamentele vor purta panouri (placute) de informare ca statii de incarcare auto electrice.
Totodata, furnizorul echipamentelor (executantul lucrarilor) va asigura mentenanta completa a acestora pe perioada de garantie, respectiv 3 ani; de asemenea, in pretul contractului, acesta va asigura si instalarea statiilor, punerea lor in functiune si trainingul de utilizare.
Termenul de executie al lucrarilor este de 2 luni, iar termenul de prestare al serviciilor de proiectare este de 1 luna.
Nu sunt prevazute cheltuieli cu organizarea de santier.
Organizarea de santier nu va fi ofertata.