În conformitate cu cerinţele din Ghidul Solicitantului, obiectul contractului de servicii îl reprezintă realizarea următoarelor documentaţii tehnico-economice:
1. Studiul de oportunitate pentru activităţile de tip A, respectiv, achiziţii şi montaj sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală şi de detectare semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmos...
În conformitate cu cerinţele din Ghidul Solicitantului, obiectul contractului de servicii îl reprezintă realizarea următoarelor documentaţii tehnico-economice:
1. Studiul de oportunitate pentru activităţile de tip A, respectiv, achiziţii şi montaj sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală şi de detectare semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosferă, inclusiv realizarea schemei/ proiectului de execuţie şi montaj, după cum urmează:
- Instalarea unui sistem de detecţie, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală (sistem multipavilionar - 10 clădiri);
- lnstalarea unui sistem de detecţie, semnalizare, alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime de oxigen in atmosfera pentru creşterea gradului de securitate la incendii (6 pavilioane şi un ansamblu containere) inclusiv realizarea schemei/proiectului de execuţie şi montaj.
Pavilionul central al Spitalului de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu Mihăeşti este construit în anul 1926, celelalte corpuri de clădiri aferente spitalului fiind construite în perioada 1960-1977.
2. Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) pentru următoarele lucrări necesare a se realiza, solicitate de beneficiar:
- modernizarea şi extinderea reţelei electrice exterioare ce aparţine spitalului;
- înlocuirea paratrasnetelor existente (Pavilion Central) şi montarea acestora pentru restul clădirilor (Spălătorie, Pavilion medico-administrativ, Pavilion III (15 -18), Pavilion Rezerve, Pavilioane secţia I: A, B şi Bucătărie)
- montare reţea trifazica la Pavilion III;
- montare generator trifazic la secţia l;
- montare generator trifazic pentru cele două reţele de alimentare cu energie electrica;
- montarea unui post de transformare propriu al spitalului;
- montare stabilizatoare de tensiune pentru aparatele de radiologie, centrala termica, precum şi pentru echipamentele care au un consum mare de energie electrică (L.A.M., Spălătorie rufe, etc);
- montarea instalaţiei de stingerea incendiilor
- montarea instalaţiei de ventilare şi tratare a aerului, precum şi a infrastructurii de fluide medicale.
Rezultatele serviciilor la sfârşitul implementării contractului de servicii constau în documentaţiile tehnice pentru obiectivul de investiţii: "Creşterea siguranţei pacienţilor în Spitalul de Pneumoftiziologie "Constantin Anastasatu" Mihăeşti"
Astfel, principalele documentaţii din cadrul acestui contract de servicii, ce vor fi elaborate şi livrate defalcat pe obiectivele de investiţii precizate mai jos, sunt următoarele:
pentru activităţile de tip A:
• Studiul de oportunitate;
pentru activităţile de tip B:
• Tema de proiectare, elaborată în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul – cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare;
• Expertize tehnice întocmite de către un experţi atestaţi, conform legii, pentru exigenţele stabilite de normele legale pentru domeniile incidente;
• Alte studii stabilite prin tema de proiectare, dacă este cazul;
• Documentaţia pentru obţinerea Certificatului de urbanism;
• Documentaţiile pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin Certificatul de urbanism, precum şi a oricăror alte documentaţii impuse de prevederile legale în vigoare, dacă este cazul, suplimentar celor solicitate în certificatul de urbanism;
• Scenariul de securitate la incendiu;
• Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii – DALI elaborată în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul – cadru al documentaţiilor tehnico - economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, Ghidului de evaluare a riscului de incendiu şi a siguranţei la foc pentru clădiri din domeniul sănătăţii Indicativ GT 049-02 (aprobat prin Ordinul M.L.P.T.L. nr. 2.003/16.12.2002), Normativului privind securitatea la incendiu a construcţiilor, Partea a II-a - Instalaţii de stingere - indicativ P118/2/2013 (aprobat prin Ordinul M.D.R.A.P. nr. 2.463/08.08.2013, modificat prin Ordinul M.D.R.A.P. nr. 6026/25.10.2018); Normativului privind securitatea la incendiu a construcţiilor, Partea a III-a - Instalaţii de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu - indicativ P118/3/2015 (aprobat prin Ordinul M.D.R.A.P. nr. 364/09.03.2015, modificat prin Ordinul M.D.R.A.P. nr. 6025/25.10.2018) şi a altor prevederi legale din domeniu.
De asemenea, se va respecta Normativul privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012 - Revizuire NP 051/2000.
La elaborarea DALI se va ţine cont de condiţiile impuse de avizatori prin avizele/ acordurile emise, solicitate prin Certificatul de urbanism.
Prestatorul îşi va asuma obligaţia însuşirii DALI, prin semnătură şi ştampilă, de către elaboratorii expertizelor tehnice din punct de vedere al respectării soluţiilor şi măsurilor propuse, conform Hotărârii Guvernului nr. 925/1995 pentru aprobarea Regulamentului privind verificarea şi expertizare tehnică a proiectelor, expertizarea tehnică a lucrărilor şi a construcţiilor, precum şi verificarea calităţii lucrărilor executate, cu modificările şi completările ulterioare.
Totodată, prestatorul îşi asumă obligaţia de a asigura, fără alte costuri suplimentare, însuşirea de către experţii tehnici a tuturor documentaţiilor tehnico – economice care se vor elabora în etapele următoare de proiectare, precum şi pe parcursul execuţiei lucrărilor (dispoziţii de şantier, etc) şi a perioadei de garanţie a lucrărilor, dacă este cazul, până la recepţia finală a lucrărilor, din punct de vedere al respectării soluţiilor şi a măsurilor propuse, conform prevederilor legale.
Documentaţia tehnică elaborată de prestator va fi verificată, prin grija beneficiarului, de către verificatori autorizaţi, conform reglementarilor legale în vigoare.
Proiectantul va susţine documentaţiile tehnice elaborate în faţa avizatorilor şi verificatorilor tehnici autorizaţi.
Prestatorul se obligă să realizeze modificări şi/sau completări ale documentaţiilor, fără alte costuri suplimentare faţă de ofertă şi în termenul solicitat, în următoarele situaţii:
- la cererea autorităţii contractante şi a autorităţilor competente în evaluarea, verificarea, avizarea şi aprobarea proiectului;
- la cererea organelor emitente de avize şi acorduri, autorizaţii de construire sau alte entităţi cu atribuţii de control, verificare şi analiză.
Prestatorul va răspunde tuturor solicitărilor de clarificări ce vizează documentaţia tehnică elaborată, formulate de potenţialii ofertanţi pentru atribuirea contractului/contractelor de proiectare şi execuţie lucrări, în funcţie de tipul contractului care se va încheia, astfel încât să se respecte termenele prevăzute de lege pentru transmiterea răspunsurilor în SEAP.
Recepţia documentaţiei tehnice pentru obţinere avize şi acorduri şi a DALI se va efectua după verificarea de către specialiştii verificatori , în faţa cărora proiectantul elaborator va susţine aceste documentaţii.
Este recomandată vizita amplasamentului propus, pentru identificarea şi diagnosticarea construcţiei.
După aprobarea documentaţiilor tehnice, drepturile de autor ale proiectantului asupra acestora se transmit autorităţii contractante. Beneficiarul va avea dreptul de a utiliza documentaţiile tehnice fără acordul scris al proiectantului.
Celelalte detalii ale achiziţiei se regăsec în Caietul de sarcini.