Pentru consolidarea infrastructurii medicale de la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie "Constantin Anastasatu" Mihăeşti, unitate sanitară care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19, conform OMS 456/2021, Consiliul Judeţean Vâlcea intenţionează să depună, în cadrul apelului POIM/935/9/1/Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluid...
Pentru consolidarea infrastructurii medicale de la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie "Constantin Anastasatu" Mihăeşti, unitate sanitară care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19, conform OMS 456/2021, Consiliul Judeţean Vâlcea intenţionează să depună, în cadrul apelului POIM/935/9/1/Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale, cererea de finanţare "Creşterea siguranţei pacienţilor în Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu Mihăeşti".
Apelul de proiecte lansat este apel de proiecte necompetitiv cu depunere continuă, în limita bugetului alocat, iar finanţarea cheltuielilor eligibile este FEDR – 85% şi Buget de stat 15%.
În acest sens, este necesară realizarea serviciilor de elaborare a Studiului de oportunitate, Expertizei tehnice, Temei de proiectare, Scenariului de Securitate la incendiu şi Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) pentru o parte dintre clădirile din cadrul obiectivului de investiţii menţionat.
În cadrul apelului, se finanţează investiţii în spitalele publice din sistemul sanitar de stat, în contextul consolidării infrastructurii medicale pentru a face faţă provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de COVID-19.
Conform Ghidului Solicitantului sunt eligibile pentru finanţare următoarele activităţi:
Activităţi de tip A:
- Achiziţii şi montaj sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală şi de detectare semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosferă, inclusiv realizarea schemei/proiectului de execuţie şi montaj.
Pentru proiecte ce cuprind activităţi de tip A, este obligatorie anexarea notei conceptuale/studiului de oportunitate sau a altui document justificativ după caz, aprobat de solicitant.
Activităţi de tip B:
- Evaluarea deficienţelor infrastructurii existente prin expertize tehnice şi, după caz, studii, audituri, analize de specialitate în raport cu specificul acţiunii finanţabile, precum şi pregătirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii / proiectare de specialitate etc., după caz;
- Achiziţii, montaj, lucrări de intervenţie la infrastructura electrică, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi la infrastructura de fluide medicale.
În conformitate cu cerinţele din Ghidul Solicitantului, pentru proiecte ce cuprind activităţi de tip B este obligatorie anexarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii sau/proiect tehnic de execuţie, după caz, aprobat de către solicitant.
În conformitate cu prevederile Ghidului Solicitantului, în situaţii justificate, se vor putea finanţa şi alte activităţi necesare realizării obiectivului de investiţii, corelate cu specificul acţiunii finanţabile, care să fie indispensabile realizării acestuia conform legislaţiei aplicabile.
Autoritatea contractantă va răspunde la eventualele solicitări de clarificări cu 5 zile înaintea datei de depunere a ofertelor, în condiţiile în care operatorii economici pot solicita clarificări în termenul prevăzut la secţiunea I.3, respectiv cu 10 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.