Consiliul Judeţean Vâlcea este proprietarul imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, iar Secţia exterioară de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Călimăneşti, se află în subordinea Spitalului Judeţean Vâlcea şi funcţionează în fosta ,,Vila Oltul". Clădirea se află poziţionată în intravilanul oraşului Călimăneşti, în zona centrală, la circa 500 m nord de Primăria Călimăneşti...
Consiliul Judeţean Vâlcea este proprietarul imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, iar Secţia exterioară de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Călimăneşti, se află în subordinea Spitalului Judeţean Vâlcea şi funcţionează în fosta ,,Vila Oltul". Clădirea se află poziţionată în intravilanul oraşului Călimăneşti, în zona centrală, la circa 500 m nord de Primăria Călimăneşti, între strada Calea lui Traian la vest şi râul Olt la est. Suprafaţa totală a terenului este de 2.807 mp, fiind încadrat în categoria de folosinţă curţi construcţii. Deschiderea la strada Calea lui Traian este de 54 m. Construcţia este veche, respectiv de la începutul anilor 1900, având destinaţia iniţială de hotel, iar de la începutul anilor *70, odată cu naţionalizarea, clădirea a fost utilizată drept clinică medicală. Imobilul a fost retrocedat proprietarilor de drept, iar în anul 2021 Consiliul Judeţean Vâlcea a achiziţionat imobilul, în care în prezent, funcţionează Secţia Exterioară de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Călimăneşti a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.
Consiliul Judeţean Vâlcea are în vedere depunerea spre finanţare a proiectului "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Secţiei exterioare de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Călimăneşti", în cadrul viitoarelor programe de finanţare. Prin proiect se propune reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii Vila Oltul, în care funcţionează Secţia Exterioară de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Călimăneşti. În acest context se urmăreşte îmbunătăţirea serviciilor medicale şi creşterea gradului de confort pentru beneficiarii serviciilor medicale. Starea tehnică a clădirii şi a instalaţiilor aferente este nesatisfăcătoare, cu deprecieri fizice mari, fiind proiectată şi construită, conform tehnicilor şi tehnologiilor din epoca respectivă. În ceea ce priveşte dotările, se impune completarea sau înlocuirea dotărilor existente cu dotări specifice, moderne, care să contribuie la desfăşurarea în condiţii optime a viitoarei activităţi. În prezent, în încăperile Secţiei exterioare de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Călimăneşti, funcţionează cabinete de consultaţii, birouri şi săli de tratament, grupuri sanitare şi saloane pentru pacienţi. Prin realizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare, şi dotare se va crea o clinică modernă, se va schimba aspectul exterior al clădirii, se va aduce un plus de imagine oraşului Călimăneşti şi va creşte gradul de confort pentru beneficiarii serviciilor medicale. Pentru pregătirea propunerii de proiect "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Secţiei exterioare de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Călimăneşti", este necesară realizarea serviciilor de elaborare a Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI), studii de teren, studii conexe, avize şi acorduri.
Autoritatea contractantă va raspunde la eventualele solicitări de clarificari, cu 5 zile inaintea datei limită de depunere a ofertelor, în condiţiile în care operatorii economici pot solicita clarificari, în termenul prevazut la sectiunea I.3, respectiv cu 10 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.