Actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean Sibiu este impusă atât de necesitatea corelării între prevederile actelor normative adoptate ulterior aprobării acestuia, noile documente europene în domeniu, prevederile actelor secţiunilor Planului de Amenajare a Teritoriului Naţional(P.A.T.N.), programele de guvernare sectoriale, Master Planul General de Transport al Romaniei, Strategia de dezvoltare a judeţului ...
Actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean Sibiu este impusă atât de necesitatea corelării între prevederile actelor normative adoptate ulterior aprobării acestuia, noile documente europene în domeniu, prevederile actelor secţiunilor Planului de Amenajare a Teritoriului Naţional(P.A.T.N.), programele de guvernare sectoriale, Master Planul General de Transport al Romaniei, Strategia de dezvoltare a judeţului Sibiu pe perioada 2021-2030 - strategie aflată în curs de elaborare, alte proiecte implementate sau în curs de implementare (ex. Noul Spital Clinic Judeţean de Urgenţă, sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Sibiu, domeniile schiabile din Staţiunea Păltiniş, Varianta Ocolitoare Sibiu Sud etc), cu strategiile şi programele de guvernare sectoriale, cât şi de faptul că valabilitatea PATJ Sibiu aprobat cu H.C.J. Sibiu nr. 4/2007, actualizat cu H.C.J Sibiu nr. 261/2013, se încheie la sfârşitul anului 2023.
Conform art.42 alin.(3) din Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul: "fiecare judeţ trebuie să deţină Planul de amenajare a teritoriului judeţean şi să îl reactualizeze periodic, la 5-10 ani, în funcţie de politicile şi de programele de dezvoltare ale judeţului".
Elaborarea unui nou document de planificare teritorială la nivelul judeţului va fundamenta deciziile autorităţilor publice locale şi iniţiativele de dezvoltare ale mediului de afaceri şi comunităţilor locale şi va asigura elementele definitorii pentru propunerile de dezvoltare spaţială a unităţilor administrativ teritoriale situate în limitele judeţului, precum şi elementele de fundamentare a unor politici de amenajare a teritoriului naţional.
Termene pentru depunerea/raspunsul la solicitarile de clarificari/informatii suplimentare:
A. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de maxim 20 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.
B. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (2) din Legea nr. 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarficare/informatiilor suplimentare cu cel putin 12 zile inainte de termenul limita stabilit pentru depunerea ofertelor.