Lucrările de intervenţie privind reabilitarea termică a clădirii Liceului ,,Dr.Lazăr Chirilă", situat pe str. 22 Decembrie, nr.17, din localitatea Baia de Arieş, constau în:
-Izolarea termică a faţadei – parte opacă, se propune placarea pereţilor exteriori, la partea exterioară a acestora, cu polistiren expandat ignifugat cu specificaţie de fabricaţie “pentru utilizarea la placarea faţadelor", realizat în sisteme termoizo...
Lucrările de intervenţie privind reabilitarea termică a clădirii Liceului ,,Dr.Lazăr Chirilă", situat pe str. 22 Decembrie, nr.17, din localitatea Baia de Arieş, constau în:
-Izolarea termică a faţadei – parte opacă, se propune placarea pereţilor exteriori, la partea exterioară a acestora, cu polistiren expandat ignifugat cu specificaţie de fabricaţie “pentru utilizarea la placarea faţadelor", realizat în sisteme termoizolante agrementate în România.
-Izolarea termică a faţadei – parte vitrată, se propune înlocuirea tâmplăriei, cu tâmplărie performantă energetic având un coeficient de transfer termic (U) maxim 1,3 W/m2K. Se propune înlocuirea tâmplăriei existente, tâmplăria din lemn sau metal cu geam simplu, cu tâmplărie performantă energetic cu următoarele caracteristici: Profil din PVC cu minim 7 camere izolatoare; Clasa A; Armătură oţel zincat; Grilă de ventilaţie mecanică; Geamul tripan Clar + Clar + Low-e cu gaz Argon, cu o grosime de 44 mm a pachetului; Feronerie oscilo-batantă cu închideri multipunct.
-Izolarea termică a planseului peste ultimul nivel incalzit- se va prevedea o termoizolaţie din polistiren expandat EPS120 de 30 cm grosime peste planşeul de beton armat de peste ultimul nivel încălzit.Lucrări de demontare a instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent precum şi remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de izolare termică – i.e. sistemele de ventilare a imobilului, sistemul de colectare a apelor meteorice, etc. Pentru evitarea formării de punţi termice se propune demontarea instalaţiilor şi echipamentelor de pe anvelopa clădirii în vederea aplicării termosistemului fără întrerupere. După finalizarea montării termosistemului, acestea se vor remonta în poziţia iniţială şi în eventualitatea degradării se vor înlocui.
-Izolarea termica a soclului-se propune o termoizolaţie din polistiren extrudat XPS pe înălţimea soclului, care se va prelungi sub nivelul trotuarului pentru evitarea punţilor termice în urma realizării unei săpături cu o adâncime de 30 cm şi montare de folie geotextil pentru protecţia polistirenului extrudat. După termoizolarea soclului se va reface trotuarul urmărindu-se montarea acestuia cu pantă spre exteriorul clădirii.
Lucrările propuse au ca ţintă diminuarea consumului specific de energie şi diminuarea emisiilor de CO2, rezultate din producerea energiilor, necesare pentru buna funcţionare a obiectivului.