În Programul de Gospodărire a Apelor al Administraţiei Bazinală de Apă Dobrogea Litoral sunt prevăzute a fi realizate servicii de pregătire a tuturor suprafeţelor de plajă aferente litoralului Mării Negre aflate în administrare, de curăţare a plajelor necontractate şi a întregii lungimi a liniei ţărmului în sezon estival şi servicii de protecţie în perioada sezonului rece. Aceste activităţi constau în servicii de amenajare ...
În Programul de Gospodărire a Apelor al Administraţiei Bazinală de Apă Dobrogea Litoral sunt prevăzute a fi realizate servicii de pregătire a tuturor suprafeţelor de plajă aferente litoralului Mării Negre aflate în administrare, de curăţare a plajelor necontractate şi a întregii lungimi a liniei ţărmului în sezon estival şi servicii de protecţie în perioada sezonului rece. Aceste activităţi constau în servicii de amenajare şi curăţare a suprafeţelor de plajă şi a liniei ţărmului, în urma cărora rezultă importante cantităţi de deşeuri nepericuloase ce trebuie transportate şi depozitate la depozite de deşeuri autorizate.
Administraţia Naţională "Apele Române" prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral execută aceste activităţi în calitate de administrator al plajei litoralului Românesc al Mării Negre, în conformitate cu:
- art.3 alin.3 din O.U.G. 19/2006 privind utilizarea turistică a plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă;
- Hotărârea nr. 241 din 16 februarie 2006 privind aprobarea închirierii plajei Mării Negre, proprietate publică a statului, aflată în administrarea Administraţiei Naţionale "Apele Române".
Activitatile desfasurate de A.B.A.D-L se desfasoara concomitent pe un numar de 3 tronsoane cu specific si morfologie diferita astfel:
Tronson 1 – Corbu, Navodari, Mamaia si Constanta;
Tronson 2 – Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla si Costinesti;
Tronson 3 – 23 August, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.
Rezultate asteptate
Prestarea serviciilor în cazul deşeurilor nepericuloase se va face anual: în perioada de pregătire a sezonului estival, în timpul sezonului estival şi în perioada sezonului rece, pe toată durata de valabilitate a acordului cadru, astfel încât să se asigure valorificarea potenţialului turistic şi recreativ al zonei şi conservarea plajelor în sezonul rece.
Serviciile se vor organiza şi funcţiona pe baza următoarelor principii:
• Protecţia sănătăţii publice;
• Îmbunătăţirea condiţiilor turistice şi de agrement;
• Conservarea şi protecţia mediului înconjurător;
• Calitate şi continuitate;
• Securitatea serviciului.
Numar zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor este de 20 zile.
Termenul de raspuns la solicitarile de clarificări este in a 11-a zi înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor.