Prestatorul trebuie sa asigure zilnic pregatirea, prepararea si livrarea hranei pentru masa de pranz pentru prescolarii care frecventeaza Gradinita cu Program Prelungit “Albinuta” Fagaras, numarul acestora variind in functie de numarul de prescolari prezenti in fiecare zi conform registrului de prezenta zilnica a copiilor.
Portiile vor fi pregatite si preparate de catre prestatorul serviciilor de catering în cantitatile si...
Prestatorul trebuie sa asigure zilnic pregatirea, prepararea si livrarea hranei pentru masa de pranz pentru prescolarii care frecventeaza Gradinita cu Program Prelungit “Albinuta” Fagaras, numarul acestora variind in functie de numarul de prescolari prezenti in fiecare zi conform registrului de prezenta zilnica a copiilor.
Portiile vor fi pregatite si preparate de catre prestatorul serviciilor de catering în cantitatile si continutul caloric stabilit prin normele de hrana prevazute de legislatia in vigoare conform Ordinului nr. 1955 din 18/10/1995 pentru aprobarea Normelor de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor, in conformitate cu Legea nr. 123/2008 pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar si cu respectarea prevederilor Ordinului nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentati sanatoase pentru copii si adolescenti.
Prestatorul serviciilor de catering va respecta nivelul alocatiei de hrana de 6.42 lei fara TVA/portie pentru masa de pranz.
Masa de pranz va fi compusa din 3 (trei) feluri de mancare, inclusiv painea – in cantitatile si continutul caloric stabilit de normele de hrana prevazute de legislatia in vigoare, dupa cum urmeaza:
- felul 1 – supe, ciorbe, mamaliga cu lapte;
- felul 2 – fripturi, gratar, tocanite, sarmale, paste, mamaliga cu branza si smantana, etc. + garnituri si/sau salate, mâncaruri etc.
- felul 3 – deserturi: fructe proaspete de sezon (mar, para, banana, portocala, kiwi, caise, nectarine)
Cel putin unul din felurile de mancare trebuie sa contina carne, aceasta fiind necesara in alimentatia zilnica a copiilor.
Mesele se vor servi la orele fixate de beneficiar (gradinita).