Scopul contractului il reprezinta achizitia publica a „Serviciilor de Catering” la Unitatea de Asisten?a Medico-Sociala Media?
Serviciile de catering trebuie sa ofere elementele necesare pentru asigurarea hranei în cadrul Unita?ii de Asisten?a Medico-Sociala Media?, în cantita?ile ?i con?inutul caloric stabilit prin normele de hrana prevazute de legisla?ia în vigoare ?i cu respectarea nivelului minim al aloca?iei zilnice ...
Scopul contractului il reprezinta achizitia publica a „Serviciilor de Catering” la Unitatea de Asisten?a Medico-Sociala Media?
Serviciile de catering trebuie sa ofere elementele necesare pentru asigurarea hranei în cadrul Unita?ii de Asisten?a Medico-Sociala Media?, în cantita?ile ?i con?inutul caloric stabilit prin normele de hrana prevazute de legisla?ia în vigoare ?i cu respectarea nivelului minim al aloca?iei zilnice de hrana stabilit prin H.G. nr. 421/2008 privind stabilirea nivelului minim al aloca?iei zilnice de hrana pentru consumurile colective din institu?iile publice de asisten?a sociala.
Prestrea serviciilor de catering se va efectua de 3(trei) pe zi dupa cum urmeaza:
- Micul Dejun – între 07 :30 - 08 :00
- Prânzul – între 11 :30 – 12 :00
- Cina – între 17 :30 – 18 :00
Denumire servicii Cod CPV Termen prestari Servicii de Catering pentru U.A.M.S. 55520000-1 zilnic în între intervalele de timp stabilite.
- Micul Dejun va cuprinde : gris cul apte, napolitane, gem, brânza de vaci, ceai oua, brânza topita, ardei, ?unca, iaurt, salam, unt, crenvu?ti, mu?tar, ro?ie, parizer.
- Prânzul va cuprinde : 3(trei) feluri de mâncare
1. felul 1 – supe, ciorbe, bor?uri, supe, creme, gustari calde etc.
2. felul 2 – gratar fripturi, pe?te, gula?uri etc. + garnituri ?i/sau salate, mâncaruri
3. felul 3 – deserturi : prajituri, tarte, fructe proaspete, compoturi,budinci, iaurturi, dulciuri
Gustarea va fi compusa din fructe, iaurturi, napolitane, produse patiserie/cofetarie,eugenia etc.
- Cina va fi realizata din hrana calda sub forma de mâncaruri sau gustari calde la care se aduga ceai, compot, lapte, cacao cul apte sau dulciuri de bucatarie
Se va ?ine cont de principalii furnizori de energie ai organismului( proteine, lipide, glucide)
Într-o rela?ie echilibrata, proteinele trebuie sa reprezinte cca. 15%, lipidele 25-30% iar glucidele acopera 55-60% din valoarea globala. Organismul are nevoie ?i de cca. 2000 ml apa/zi, elemente minerale ?i vitamine, majoritatea venind odata cu alimentele. La prepararea mâncarurilor se vor folosii gramajele indicate conform re?etarelor. Pentru a se realiza un aport echilibrat al factorilor nutritivi trebuie ca alimentele sa fie combinate într-un anumit mod ?i în anumite propor?ii conform nevoilor organismului