MUNICIPIUL BRAD intentioneaza sa achizitioneze servicii de catering in cadrul proiectului "Masa calda pentru preşcolarii şi elevii din cadrul Şcolii Gimnaziale "Horia, Cloşca şi Crişan" din municipiul Brad, judetul Hunedoara in cadrul Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 350 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, Cod CPV: 55520000-1, prin procedura proprie, in conf...
MUNICIPIUL BRAD intentioneaza sa achizitioneze servicii de catering in cadrul proiectului "Masa calda pentru preşcolarii şi elevii din cadrul Şcolii Gimnaziale "Horia, Cloşca şi Crişan" din municipiul Brad, judetul Hunedoara in cadrul Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 350 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, Cod CPV: 55520000-1, prin procedura proprie, in conformitate cu prevederile art. 111, alin. (1) din Legea 98/2016 privind achizitiile publice.
Se va livra
Ø suport alimentar – tip sandvici:
• produse de panificaţie din faina integrala – paine feliata sau batoane/chifle – 80 g: maximum 50% din greutatea totală a pachetului;
• produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte 40 g: minimum 25% din greutatea totală a pachetului;
• legume – rosii, castraveti, salata sau alte produse similare 40 g: maximum 25% din greutatea totală a pachetului.
Ø La acestea se va adăuga un fruct la alegere: portocală/pară/piersică/caisă/măr sau echivalent.
Produsele alimentare vor fi livrate către Şcoala Gimnazială "Horia, Cloşca şi Crişan" din municipiul Brad, judetul Hunedoara, zilnic din unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi vor fi păstrate până la servire în unitatea de învăţământ, în condiţii igienico-sanitare şi de siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.
Produsele trebuie însoţite de ustensile sigilate care permit consumul în condiţii optime de igienă.
Suportul alimentar are la baza variantele orientative de meniu care includ sugestiile Institului Naţional de Sănătate Publică exemplificate în anexa 3 din din Normele Metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G. 105/2022.
În fiecare săptămână se vor prezenta 5 variante de suport alimentar pentru urmatoarea săptămână de livrare, variante ce trebuie sa fie aprobate de catre unitatea de învăţământ. Variantele de meniu vor fi intocmite astfel încât, pe parcursul unei săptămâni, să nu se furnizeze acelaşi tip de suport alimentar
La suportul alimentar, se adaugă un fruct (portocală/pară/piersică/caisă/mãr sau echivalent).
Suportul alimentar trebuie însotit de ustensile sigilate necesare consumului in conditii optime de igienă.
NOTĂ
Ø Acelaşi tip de suport alimentar nu se va furniza timp de două zile consecutiv. La suportul alimentar, se adaugă un fruct (portocală/pară/piersică/caisă/măr sau echivalent).
Fructele trebuie să fie sănătoase, fără urme de atacuri provocate de boli şi/sau dăunători.
Dacă, la nivelul unităţii de învăţământ, vor fi înregistrate cereri formulate în baza prevederilor art. 1 alin. (4) din O.U.G. 105/2022 şi în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (4) din Normele Metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G. 105/2022, preşcolarii/elevii respectivi vor beneficia de produse alimentare adecvate situaţiei lor, în limita valorii zilnice stabilită pentru un pachet alimentar/elev.