Servicii de catering în cadrul Programului naţional ,,Masă sănătoasă’’ pentru elevii Liceului Teoretic ,, Ioan Buteanu ,, Şomcuta Mare, judeţul Maramureş
Pachetul alimentar care se va acorda are la bază variantele orientative propuse în anexa 3 din Hotărârea nr. 24/2024 privind instituirea Programului naţional "Masă sănătoasă", cu precizarea că pot fi propuse şi alte variante de meniuri, cu respectarea Legii nr. 123/2008 pe...
Servicii de catering în cadrul Programului naţional ,,Masă sănătoasă’’ pentru elevii Liceului Teoretic ,, Ioan Buteanu ,, Şomcuta Mare, judeţul Maramureş
Pachetul alimentar care se va acorda are la bază variantele orientative propuse în anexa 3 din Hotărârea nr. 24/2024 privind instituirea Programului naţional "Masă sănătoasă", cu precizarea că pot fi propuse şi alte variante de meniuri, cu respectarea Legii nr. 123/2008 pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar şi pe cele ale Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi.
Pachet alimentar va fi livrat de prestator în toate locatiile in care se desfasoara activitate de invatamant.
Pachetul alimentar trebuie să fie produs în unităţi înregistrate/autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, se distribuie sub formă ambalată, în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind igiena şi siguranţa produselor alimentare, fiind transportat numai cu mijloace de transport autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
Prestatorul va livra beneficiarilor un pachet alimentar pe zi, constând în:
- Sandwich
- fruct proaspăt
Pachetul alimentar va conţine produse de panificaţie din făină integrală - pâine
feliată sau batoane/chifle - 80 g - maximum 50% din greutatea totală a pachetului, produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte 40 g - minimum 25% din greutatea totală a pachetului şi legume - roşii, castraveţi, salată sau alte produse similare - 40 g - maximum 25% din greutatea totală a pachetului. La acestea se va adăuga un fruct.
Pachetul alimentar va fi pregătit şi preparat de către prestator în cantităţile şi conţinutul caloric stabilite prin normele de hrană prevăzute de legislaţia în vigoare, respectând principiile care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii.
Termenul maxim pentru consumul produselor transportate de la furnizor către unităţile şcolare, respectiv elev sau preşcolar, după caz, va fi de 24 de ore de la momentul ambalării pentru sandviciuri.
Pentru grupele speciale de consumatori – copiii cu diabet, intoleranţă la lactoză, gluten sau alte probleme de natură medical – se va asigura regimul alimentar prescris de medical specialist. Tipul de hrană de regim şi cantitatea necesară vor fi transmise prestatorului, după semnarea contractului.
Ofertantul va prezenta cel putin 5 variante de pachete alimentare, în cadrul propunerii tehnice.