Obiectul Achiziţiei:
Contractul ce urmează a fi atribuit are ca obiect prestarea Serviciilor de Audit financiar (respectiv, auditarea tuturor cheltuielilor efectuate în cadrul Proiectului, a înregistrărilor în contabilitate şi a conturilor utilizate, conform legislaţiei în vigoare şi prevederilor contractului de finanţare) pentru Proiectul CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE ALIMENTARE CU APĂ ŞI CAN...
Obiectul Achiziţiei:
Contractul ce urmează a fi atribuit are ca obiect prestarea Serviciilor de Audit financiar (respectiv, auditarea tuturor cheltuielilor efectuate în cadrul Proiectului, a înregistrărilor în contabilitate şi a conturilor utilizate, conform legislaţiei în vigoare şi prevederilor contractului de finanţare) pentru Proiectul CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE ALIMENTARE CU APĂ ŞI CANALIZARE ALE APASERV SATU MARE, finanţat cu sprijinul granturilor acordate prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul “Programului de Energie din România".
Obiectivul general la care contribuie serviciile:
Scopul contractului consta in achizitia serviciilor de audit financiar pentru Proiectul CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE ALIMENTARE CU APĂ ŞI CANALIZARE ALE APASERV SATU MARE.
Obiectivul specific la care contribuie serviciile:
Prestatorul are responsabilitatea de a verifica daca sumele platite si solicitate spre rambursare de Achizitor in Cererile de Rambursare pentru fiecare din activitatile desfasurate in cadrul Contractului de finantare sau evidentiate in cereri de rambursare ca si contributie proprie s-au efectuat de catre acesta, sunt legale, exacte si eligibile. De asemenea, trebuie sa transmita catre Achizitor raportul constatarilor factuale cu privire la procedurile agreate executate.
Prestatorul de servicii de audit financiar va obtine, pe baza verificarilor, dovezi suficiente in vederea exprimarii unei opinii asupra realitatii, legalitatii şi conformitatii tuturor cheltuielilor efectuate de Beneficiarul Proiectului şi solicitate spre rambursare in implementarea Proiectului. In acest scop, Prestatorul de servicii de audit financiar va mentiona in cuprinsul raportului său constatarile la care a ajuns.
Prestatorul va contribui la verificarea cheltuielilor solicitate spre transfer/rambursare/decontare din cererile de rambursare/cererile de plată, realizând auditul financiar al Proiectului.
Prestatorul va întocmi un Raport de audit corespunzator Cererii de Rambursare aferente Proiectului.
Cerinţele privind Raportul auditorului:
a) Referinţã la contractul de proiect şi la orice modificări;
b) Auditorul cunoaste cerinţele stabilite în Apelul de proiecte şi în Termenii şi condiţiile standard, precum şi liniile directoare relevante, publicate pe site-ul oficial al programului Innovation Norway;
c) Trimitere la raportul financiar al Beneficiarului;
d) Confirmarea sumei eligibile şi a faptului că este respectată rata de subvenţie;
e) Confirmarea oricăror venituri din dobânzi la conturile proiectului, atât conturile în EUR, cât şi cele în
monedă locală;
f) Confirmarea privind cofinanţarea.
g) Confirmarea atribuirii contractului de furnizare, servicii şi/sau lucrări în conformitate cu prevederile contractului de finantare (inclusiv Termenii şi Condiţiile Standard) şi în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană în vigoare privind achiziţiile publice. Auditorul va indica, de asemenea, dacă au fost identificate cazuri de nerespectare a procedurilor de achiziţie şi dacă cheltuielile aferente livrărilor, serviciilor şi/sau lucrărilor astfel achiziţionate au fost considerate neeligibile.
Prestatorul va efectua verificarile procedurilor de achiziţie sectorială orientându-se după conţinutul Listelor de verificare aferente exercitării controlului de calitate şi regularitate al procesului de atribuire a contractelor de achiziţie publică/sectorială aprobate prin Ordinul ANAP nr.1894/2019, publicate pe site-ul anap.gov.ro.