Auditul energetic se realizează de către auditor energetic atestat pentru clădiri, construcţii şi instalaţii, gradul I, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, care are dreptul să realizeze auditul energetic pentru clădiri/unităţi de clădire şi să întocmească certificatul de performanţă energetică şi raportul de audit energetic. Auditorul energetic pentru clădiri este specialistul care îşi desfăşoară activitatea c...
Auditul energetic se realizează de către auditor energetic atestat pentru clădiri, construcţii şi instalaţii, gradul I, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, care are dreptul să realizeze auditul energetic pentru clădiri/unităţi de clădire şi să întocmească certificatul de performanţă energetică şi raportul de audit energetic. Auditorul energetic pentru clădiri este specialistul care îşi desfăşoară activitatea ca persoană fizică autorizată sau ca angajat al unor persoane juridice, conform prevederilor legale în vigoare.
Documentaţia va fi elaborată în conformitate cu prevederile normativelor tehnice în vigoare, ghidului solicitantului – condiţii specific de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/ AXA PRIORITARĂ 3, PRIORITATEA DE INVESTITII 3.1 Operaţiunea B-Clădiri Publice, Legii 372 / 2005 privind performanţa energetică a clădirilor, cu modificările şi completările ulterioare, Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 372/2005, Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 157/2007 pentru aprobarea reglementării tehnice "Metodologie de calcul al performantei energetice a clădirilor", cu modificările şi completările ulterioare şi legislaţiei specifice în domeniu.
Vor fi supuse auditării toate clădirile Liceului Pedagogic "Nicolae Iorga" proprietatea Municipiului Botoşani, aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Botoşani, dispuse astfel:
Corpul C1 – Liceu construit în anul 1971, în suprafaţă construită la sol de 1266 mp, regim de înălţime P+2
Corpul C3 – Cămin construit în anul 1971, în suprafaţa construită la sol de 721 mp, regim de înălţime P+3
Corpul C4 – Cantină construită în anul 1971, în suprafaţa construită la sol de 396 mp, regim de înălţime P.
Documentaţia se va întocmi pentru fiecare clădire în parte şi va cuprinde:
- Raportul de audit energetic
- Fişa de analiză termică şi energetică a clădirii
- Certificatul de performanţă energetică care cuprinde raportul de analiză termică şi energetică a clădirii
Ofertantul are obligaţia de a elabora şi prezenta propunerea tehnică astfel încât să corespundă cerinţelor minime prevăzute în caietul de sarcini. Prin propunerea tehnică ofertantul va demonstra o metodologie adecvată de implementare a contractului, precum şi o planificare adecvată a resurselor umane şi a activităţilor. Pentru structurarea informaţiei, ofertantul va prezenta în mod obligatoriu în propunerea sa tehnică secţiunile care cuprind informaţii privind:
- planul de lucru pentru realizarea serviciilor
- personalul utilizat pentru realizarea serviciilor şi experienta acestuia
- lista echipamentelor tehnice de care dispune ofertantul