Contractul are ca scop prestarea următoarelor servicii de auditare financiara pentru proiectele: "Centru Recuperare Neuromotorie pentru adulţi în judeţul Giurgiu" si "Centru de Zi pentru adulţi in judeţul Giurgiu" finanţate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 13 – Reforme sociale Investiţia 2. Reabilitarea, renovarea şi dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, ţin...
Contractul are ca scop prestarea următoarelor servicii de auditare financiara pentru proiectele: "Centru Recuperare Neuromotorie pentru adulţi în judeţul Giurgiu" si "Centru de Zi pentru adulţi in judeţul Giurgiu" finanţate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 13 – Reforme sociale Investiţia 2. Reabilitarea, renovarea şi dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, ţinta 396- Noi servicii comunitare pentru persoanele cu dizabilităţi, Apel competitiv "Dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi", runda 1, respectiv runda 2. Prestatorul de servicii va verifica dacă fondurile oferite prin finanţare au fost cheltuite in conformitate cu termenii si condiţiile Contractelor de finanţare, al notificarilor si actelor aditionale la acesta, după caz, şi dacă sunt efectuate în concordanţă cu actele normative în vigoare.
Documentele şi informaţiile solicitate vor fi furnizate pe suport hârtie şi pe suport electronic, in funcţie de specificul documentului.
Pe parcursul implementarii proiectelor, Beneficiarul va transmite Auditorului documentele necesare verificării.
În sensul celor de mai sus, auditorul va efectua un raport de audit financiar final pentru ambele proiecte (la nivelul intregului proiect).
In prestarea serviciilor de audit financiar, auditorul va avea in vedere respectarea prevederilor conţinute de documentele programatice aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, contractele de finanţare, precum şi instructiunile pentru beneficiari.
Auditorul financiar verifică dacă:
- fondurile au fost cheltuite în conformitate cu termenii şi condiţiile stipulate în contractele de finanţare, notificarile si actele adiţionale la acestea;
- cheltuielile solicitate la plată sunt reale, exacte şi eligibile.
Auditorul financiar îşi va planifica activitatea astfel încât verificarea cheltuielilor să fie realizată efectiv.
Raportul privind constatările factuale pentru verificarea cheltuielilor efectuate în cadrul unui contract finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie să descrie scopul şi procedurile agreate ale angajamentului, suficient de detaliat încât să permită Beneficiarului si Autorităţii de Management să înţeleagă natura şi aria de cuprindere a auditului financiarului şi opinia de audit financiar.
Auditorul va obţine, pe baza verificărilor, informaţii suficiente în vederea exprimării unei opinii asupra realităţii, legalităţii şi conformităţii cheltuielilor efectuate de Beneficiar.
Toate rapoartele si documentele relevante ale proiectelor vor deveni proprietatea DGASPC Giurgiu. Auditorul financiar va furniza aceste documente atât pe suport de hârtie, cât şi în format electronic. Toate documentele vor fi datate, semnate si ştampilate de către experţi şi vor fi predate Autorităţii Contractante în 2 exemplare.
Serviciile de audit financiar se desfăşoară atât la sediul Beneficiarului