Obiectivul general îl constituie achiziţionarea de servicii de audit pentru verificarea dosarelor - cerere de rambursare aferente cheltuielilor directe, respectiv:
- cheltuieli cu plata stimulentelor salariale - această activitate se va realiza pentru tot personalul pentru care au fost plătite stimulente salariale,
- cheltuieli pentru deplasările interne/ externe (transport, indemnizaţie de deplasare pentru personalul API...
Obiectivul general îl constituie achiziţionarea de servicii de audit pentru verificarea dosarelor - cerere de rambursare aferente cheltuielilor directe, respectiv:
- cheltuieli cu plata stimulentelor salariale - această activitate se va realiza pentru tot personalul pentru care au fost plătite stimulente salariale,
- cheltuieli pentru deplasările interne/ externe (transport, indemnizaţie de deplasare pentru personalul APIA aflat în deplasare/ deplasările care au ca obiect măsurile delegate), în conformitate cu prevederile fişei măsurii de asistenţă tehnică (M20) din cadrul PNDR 2014-2020,eligibile prin măsura de asistenţă tehnică (M20) din cadrul PNDR 2014-2020, acţiune ce se va realiza după plata cheltuielilor cu acestea de către. APIA central/Centre judeţene şi înainte de depunerea cererii de rambursare către AFIR.
Aceste servicii au rolul de a furniza Agenţiei asigurări că dosarele cerere de rambursare sunt eligibile la plată. În acest mod vor fi evitate situaţiile în care Autoritatea Contractantă va plăti personalului propriu stimulente salariale în mod necuvenit şi nejustificat şi are ca scop optimizarea utilizării fondurilor publice
Specificitatea şi cerinţele tehnice ale serviciilor solicitate sunt redate detaliat la punctul 3 din caietul de sarcini.
Descrierea contextului de prestare a serviciilor solicitate este precizata in Caietul de sarcini
Conform prevederilor fişei măsurii de asistenţă tehnică, verificările cheltuielilor directe din asistenţă tehnică, vor fi externalizate către o entitate independentă faţă de autoritatea de plată.
Având în vedere cele menţionate anterior, este necesară demararea procedurilor de achiziţionare a serviciilor de auditare privind verificarea dosarelor - cerere de rambursare depuse de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – CRFIR 8. Ca urmare a celor de mai sus rezultă că este necesară demararea unei proceduri pentru achiziţia de "Servicii de audit extern", prin acord cadru de servicii pentru o perioadă de 18 luni de la semnarea acestuia de către ambele părţi, pe un singur lot şi cu un singur operator economic.
Acordul cadru va fi guvernat de tarife unitare/raport de activitate, respectiv de tarife unitare/deplasare, aferente celor două tipuri de cheltuieli care se vor supune auditării în cadrul serviciilor care fac obiectul prezentului accord cadru, în conformitate cu prevederile fişei măsurii de asistenţă tehnică (M20) din cadrul PNDR 2014-2020,respectiv:
- cheltuieli cu plata stimulentelor salariale - această activitate se va realiza pentru tot personalul pentru care au fost plătite stimulente salariale,
- cheltuieli pentru deplasările interne/ externe (transport, indemnizaţie de deplasare pentru personalul APIA aflat în deplasare/ deplasările care au ca obiect măsurile delegate),
Contractele subsecvente se vor încheia cu respectarea tarifelor unitare/raport de activitate, respectiv a tarifelor unitare/deplasare prevăzute în acordul-cadru.
Tarifele unitare prevăzute în acordul cadru vor guverna toate contractele subsecvente care urmează a fi atribuite pe parcursul derulării acordului cadru. Acestea nu vor fi actualizate pe durata acordului cadru.
Caietul de Sarcini conţine atât cerinţele generale ale APIA în vederea atribuirii acordului cadru, cât şi estimări ale cantităţilor minime şi maxime de servicii care vor face obiectul Acordului Cadru, precum şi estimări ale cantităţilor minime şi maxime de servicii care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele ce urmeaza să fie atribuite pe durata acordului cadru.
Durata acordului-cadru: Durata în luni: 18 de luni.Acordul cadru se va încheia cu un singur operator economic
Calendarul estimativ de aplicare a procedurii de atribuire a acordului-cadru: Se estimeaza ca Acordul-cadru se va aplica în perioada: iulie 2020 – decembrie 2021.
Estimăm că se vor atribui între 1 şi maxim 3 contracte subsecvente pe an.
Descrierea detaliata a serviciilor care se solicită a fi realizate, precum şi cerinţele tehnice ale serviciilor, sunt prezentate în Caietul de sarcini.
Operatorii economici pot solicita clarificări cu un număr de 16 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor
Autoritatea contractantă va elabora şi posta în SICAP răspunsul la toate solicitările de clarificări depuse în termenul de mai sus, cu 10 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub).
Informaţii complete şi detaliate privind solicitările de clarificări sunt detaliate în Secţiunea A - Instrucţiuni către Ofertanţi – paragraful I.3.1) ÎNTREBĂRI PE PERIOADA PREGĂTIRII OFERTELOR.