Obiectul contractului îl reprezintă prestarea serviciilor de asistenţă tehnică de specialitate prin diriginţi de şantier pentru obiectivul de investiţii "Centru de colectare legume - fructe în judeţul Timiş - proiect pilot pe amplasamentul din comuna Tomnatic, judeţul Timiş".
În cadrul programului strategic multianual de dezvoltare a Judeţului Timiş, una din preocupările Consiliului Judeţean Timiş o reprezintă sprijinirea ş...
Obiectul contractului îl reprezintă prestarea serviciilor de asistenţă tehnică de specialitate prin diriginţi de şantier pentru obiectivul de investiţii "Centru de colectare legume - fructe în judeţul Timiş - proiect pilot pe amplasamentul din comuna Tomnatic, judeţul Timiş".
În cadrul programului strategic multianual de dezvoltare a Judeţului Timiş, una din preocupările Consiliului Judeţean Timiş o reprezintă sprijinirea şi promovarea producătorilor agricoli, context în care a fost demarată procedura privind realizarea "Centrului de colectare legume - fructe în judeţul Timiş - proiect pilot pe amplasamentul din comuna Tomnatic, judeţul Timiş".
În prima fază a fost elaborată documentaţia tehnico-economică - faza Studiul de Fezabilitate (în baza H.G. nr. 907/2016, privind etapele de elaborare şi conţinutul cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/ proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice) de către S.C. ISCONPRO S.R.L., documentaţie care conţine indicatorii tehnico-economici, aprobaţi prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 250/27.11.2019. Ulterior, a fost încheiat Contractul nr. 142/21461 / 22.10.2020, având ca obiect servicii de proiectare - fazele Proiect Tehnic (PT), Documentaţie Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire (DTAC), Detalii de Execuţie (DE) - inclusiv asistenţă tehnică din partea proiectantului, execuţia lucrării, furnizarea de echipamente cu şi fară montaj, precum şi dotarea obiectivului de investiţie "Centru de colectare legume — fructe în judeţul Timiş — proiect pilot pe amplasamentul din comuna Tomnatic, judeţul Timiş".
A fost emis Ordinul de începere a serviciilor de proiectare, fazele Proiect Tehnic (PT), Documentaţie Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire (DTAC), Detalii de Execuţie (DE), începând cu data de 04.11.2020.
Autoritatea contractantă trebuie să asigure, în conformitate cu prevederile art. 22 lit. d) din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu completările şi modificările ulterioare, verificarea execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii prin diriginţi de specialitate sau operatori economici de consultanţă specializaţi, pe tot parcursul lucrărilor, autorizaţi conform Ordinului M.D.R.T. nr. 1496/2011 pentru aprobarea procedurii de autorizare a diriginţilor de şantier, modificat şi completat prin Ordinul M.D.R.T. nr. 277/2012 şi Ordinul M.D.R.A.P. nr. 3482/2013.
Pe toata durata de execuţie a obiectivului de investiţii şi pentru perioada de garanţie, prestatorul va asigura cel puţin următorul personal:
a) diriginte de şantier autorizat domeniul 2, subdomeniul 2.2 Construcţii Civile, industriale şi Agricole – categoria de importanţă C;
b) diriginte de şantier autorizat domeniul 8, subdomeniul 8.1 Instalaţii electrice;
c) diriginte de şantier autorizat domeniul 8, subdomeniul 8.2 Instalaţii sanitare, termoventilaţii;
d) diriginte de şantier autorizat domeniul 3, subdomeniul 3.3 Drumuri, poduri, tunele, piste de aviaţie, transport pe cablu - de interes local.
Numărul de personal de asistenţă tehnică, va fi astfel determinat încât să poată acoperi activităţile solicitate, în condiţii optime, ţinând cont de complexitatea lucrărilor. În perioada de execuţie, în funcţie de volumul lucrărilor şi de complexitatea lor, prestatorul poate utiliza suplimentar personal specializat nenominalizat pentru urmărirea lucrărilor. Ofertantul va trebui să asigure dotarea corespunzătoare a specialiştilor şi diriginţilor de şantier cu mijloace de transport pentru deplasări, spaţii de lucru pentru activitatea de birou, echipamente de protecţia muncii, mijloace de comunicare, alte mijloace şi echipamente necesare desfăşurării activităţii.
Prestaţia diriginţilor de şantier în cadrul contractului va trebui să dovedească independenţă, imparţialitate, respectarea întocmai a întregii legislaţii aplicabile. Diriginţii de şantier nu trebuie să aibă interese comerciale, agremente tehnice sau de altă natură în legătură cu obiectivul de investiţii, altele decât serviciile din contract.
Dirigintele de şantier va elabora şi înainta achizitorului, următoarele rapoarte: raportul de început, raportul de activitate lunar, raportul de finalizare a lucrărilor, raportul în perioada de garanţie, raportul final şi rapoarte speciale. Toate rapoarte şi documentele relevante ale proiectului vor deveni proprietatea achizitorului.
Autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a modifica contractul în conformitate cu prevederile art. 221 din Legea nr. 98/2016.