Obiectul contractului îl constituie prestarea serviciilor de asigurări de răspundere civilă auto (RCA) în funcţie de expirarea valabilităţii poliţelor încheiate şi de momentul intrării unor noi vehicule în parcul auto la toate tipurile de autovehicule aparţinând autorităţii contractante.
În derularea contractului se va avea în vedere faptul că serviciul va fi achiziţionat doar în baza unui contractant subsecvent, semnat ...
Obiectul contractului îl constituie prestarea serviciilor de asigurări de răspundere civilă auto (RCA) în funcţie de expirarea valabilităţii poliţelor încheiate şi de momentul intrării unor noi vehicule în parcul auto la toate tipurile de autovehicule aparţinând autorităţii contractante.
În derularea contractului se va avea în vedere faptul că serviciul va fi achiziţionat doar în baza unui contractant subsecvent, semnat de către reprezentanţii legali ai părţilor, numai în limita fondurilor alocate pentru anul bugetar.
Ofertantul poate depune ofertă de preţ pentru toată cantitatea de servicii solicitată, detaliat, pe fiecare marcă/tip de autovehicul rutier conform specificaţiilor din caietul de sarcini.
Autoritatea contractantă va încheia contracte subsecvente, ulterior încheierii acordului-cadru conform modelului orientativ prezentat (proiect acord cadru şi contract subsecvent).
Valoarea estimată a contractului de achiziţie publică / acordului cadru s-a determinat prin luarea în considerare a variantei în care autoritatea contractantă optează pentru suplimentarea cantităţilor de servicii ce vor fi achiziţionate, peste nivelul maxim prevăzut, în perioada de derulare.
Cantităţile minime şi maxime de servicii pe care autoritatea contractantă le stabileşte iniţial în documentaţia de atribuire, şi ulterior în acordul-cadru, reprezintă estimări ale unor cantităţi care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru, şi nu cantităţile exacte care vor fi achiziţionate, acestea din urmă putând fi mai mici, egale, sau mai mari raportat la cele estimate, în funcţie de necesităţile efective ale autorităţii contractante.
În situaţia în care după atribuirea acordului cadru, fondurile alocate pentru anul bugetar sunt sub pragurile estimate, autoritatea contractantă nu-şi asumă obligaţia de a încheia poliţe de asigurare RCA la valoarea maximă.
Acordul-cadru, ca modalitate specială de atribuire a unui contract de achiziţie publică, conţine cantităţi estimate de servicii pe care autoritatea contractantă apreciază că le va achiziţiona ulterior, cantităţi care apar la nivelul documentaţiei de atribuire a respectivului acord-cadru, autoritatea contractantă având obligaţia, ulterior, la momentul încheierii contractelor subsecvente, de a stabili cantităţile fixe ce vor fi achiziţionate în cadrul respectivului contract subsecvent.
Serviciile ce se vor achiziţiona trebuie să îndeplinească în totalitate cerinţele minime ale specificaţiilor tehnice aşa cum sunt prevăzute în caietul de sarcini.
Operatorii economici trebuie să facă dovada că dispun de o reţea teritorială proprie, formată din cel puţin o unitate (sucursală, agenţie), înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului, în fiecare judeţ şi municipiul Bucureşti, aşa cum prevede în actele normative în vigoare, referitoare la serviciile de asigurări şi reasigurări ce fac obiectul contractului, conform cerinţelor Caietului de Sarcini.