Achiziţia lucrării de reparaţii capitale “Reparaţii capitale la sediul PJ Huşi" face parte din strategia investiţională proprie a PÎCCJ şi va contribui în mod direct la îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi implicit la obţinerea obiectivelor planificate şi asumate de către România în reforma justiţiei.
Specificaţiile tehnice prezentate în proiectul tehnic şi caietele de sarcini sunt clare şi precise fiind totodată minimale...
Achiziţia lucrării de reparaţii capitale “Reparaţii capitale la sediul PJ Huşi" face parte din strategia investiţională proprie a PÎCCJ şi va contribui în mod direct la îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi implicit la obţinerea obiectivelor planificate şi asumate de către România în reforma justiţiei.
Specificaţiile tehnice prezentate în proiectul tehnic şi caietele de sarcini sunt clare şi precise fiind totodată minimale şi acoperă condiţionarea derulării procedurii de achiziţie cu respectarea principiilor de transparenţa şi concurenţa loială între operatorii economici.
Caietul de sarcini şi proiectul tehnic au fost întocmite de S.C. ARC DESIGN S.R.L. şi conţine toate datele pentru ca operatorii economici să îşi întocmească oferta în cele mai bune condiţii, fiind astfel respectate principiile enunţate la art. 2, alin. 2 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.
Toţi ofertanţii au obligaţia să transmită oferta şi DUAE conform prevederilor art. 60 din HG 395/2016. In vederea completarii DUAE, operatorii economici vor utiliza versiunea in format editabil a DUAE generată de autoritatea contractantă.
Recepţia şi plata lucrărilor executate
Lucrările de reparaţii capitale vor fi executate în conformitate cu propunerea tehnică prezentată în oferta depusă de ofertant, care va constitui parte integrantă a contractului.
Autoritatea/entitatea contractantă notifică Contractantul cu privire la fiecare Neconformitate imediat ce acesta o identifică. La Finalizare, Contractantul notifică Autoritatea/entitatea contractantă cu privire la Neconformităţile care nu au fost remediate şi comunică Autorităţii/entităţii contractante perioada de remediere a acestora. Drepturile Autorităţii/entităţii contractante cu privire la orice Neconformitate neidentificat(ă) sau nenotificată de către Contractant, pe perioada de derulare a Contractului, nu sunt afectate. Contractantul remediază Neconformităţile, în termenul comunicat de Autoritatea/entitatea contractantă.
Recepţia cantitativă şi calitativă se va efectua, de către comisia de recepţie a autorităţii contractante, la sediul acesteia. Recepţia se va efectua pentru stabilirea încadrării în prevederile din proiectul nr. 274/2018. Toate costurile aferente efectuării recepţiei vor fi suportate de executant.
În cazul identificării cu ocazia recepţiei a unor neconformităţi din punct de vedere cantitativ şi/sau calitativ recepţia va fi amânată iar Furnizorul va remedia pe cheltuiala sa neconformităţile, în termen de maxim 90 (nouăzeci) de zile de la data efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor. Pentru numărul de zile necesar remedierii neconformităţii care depăşeşte termenul de livrare asumat prin oferta depusă, executantul va plati penalităţi conform contractului.
Plăţile care urmează a fi realizate în cadrul contractului se vor realiza numai după emiterea facturii ca urmare a recepţionării de către Autoritatea Contractantă a lucrărilor executate, în condiţiile proiectului nr. 274/2018. Plata contravalorii lucrărilor executate se face, prin virament bancar, în baza facturii, emisă de către Contractant şi a listelor de cantităţi de lucrări avizate de dirigintele de şantier pentru suma la care este îndreptăţit conform prevederilor contractuale, direct în contul Contractantului deschis la o unitate a Trezoreriei statului indicat pe factură.
Termenul de plată este de maxim 30 de zile de la primirea facturii în original la sediul Autorităţii/entităţii contractante în condiţiile stabilite mai sus.
Facturile furnizate vor fi emise şi completate în conformitate cu legislaţia română în vigoare. Dacă factura are elemente greşite şi/sau greşeli de calcul identificate de Autoritatea Contractantă, şi sunt necesare revizuiri, clarificări suplimentare sau alte documente suport din partea Contractantului, termenul de 30 de zile pentru plata facturii se suspendă. Repunerea în termen se face de la momentul îndeplinirii condiţiilor de formă şi de fond ale facturii.
Contractantul este răspunzător de corectitudinea şi exactitatea datelor înscrise în facturi şi se obligă să restituie atât sumele încasate în plus cât şi foloasele realizate necuvenit, aferent acestora.