În vederea realizării Planului de reparaţii şi întreţinere a navelor proprii, C.N. A.P.M. S.A. Constanţa vizează achiziţia serviciilor de Reparaţii la instalaţia de propulsie a şalupei Sirius 2, conform listei de operaţiuni, anexată Caietului de sarcini nr. 35379/ 22.08.2024.
Şalupa Sirius 2 este utilizată în program de lucru permanent, în principal pentru montarea/controlul/ridicarea barajelor antipoluare la navele care op...
În vederea realizării Planului de reparaţii şi întreţinere a navelor proprii, C.N. A.P.M. S.A. Constanţa vizează achiziţia serviciilor de Reparaţii la instalaţia de propulsie a şalupei Sirius 2, conform listei de operaţiuni, anexată Caietului de sarcini nr. 35379/ 22.08.2024.
Şalupa Sirius 2 este utilizată în program de lucru permanent, în principal pentru montarea/controlul/ridicarea barajelor antipoluare la navele care operează produse petroliere.
S-a constatat apariţia unor probleme precum infiltraţii de apă de mare în compartimentul maşină şi trepidaţii ale liniilor axiale. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că apa de mare pătrunde pe la sistemele de etanşare a liniilor axiale tribord şi babord.
Principalul beneficiu obţinut după achiziţionarea serviciilor este facilitarea asigurării în continuare a desfăşurării activităţilor de prestări servicii cu nave proprii, în condiţii maxime de securitate şi economicitate.
Punerea în exploatare în condiţii de siguranţă a şalupei Sirius 2 se dovedeşte imperativă pentru micşorarea cheltuielilor de exploatare, întrucât, în perioada de inactivitate a acesteia, manevrarea barajelor antipoluare la navele care operează produse petroliere se realizează cu remorcherul ceea ce generează o creştere de costuri.
Operaţiunile pentru reparaţiile la instalaţia de propulsie a şalupei Sirius 2 constau în:
- ridicare şalupă pe uscat;
- curăţat cu JIP depunerile de pe opera vie;
- demontare pene cârme;
- demontare şi înlocuire axe porelice cu refacere centraj;
- extragere şi înlocuire bucşe axe portelice;
- demontare şi înlocuire sistem de etanşare axe portelice tip ZWB50 A
- demontare şi înlocuire cuplaje elastice tip Bulflex 32 Ф 50
- demontare elice de pe axe
- recondiţionare pale elice prin îndepărtare, încărcare şi polizare
- echilibrare, tuşare pe con elice
- montare elice pe axe
- montare pene cârme
- lansare şalupă la apă
- efectuare probe de funcţionare.
Serviciile de reparaţii la şalupa Sirius 2 se vor executa sub supravegherea Autorităţii Navale Române conform normelor tehnice MLPTL.ANR-N.M-2002 aprobate prin Ordinul nr. 1901/2002 şi a Ordinului nr. 892/2006 privind certificarea conformităţii navelor maritime care arborează pavilion român şi efectuează voiaje interne.
Continuare informatii GP
În cazul depunerii de oferte în asociere, garanţia de participare trebuie constituită în numele asocierii şi să menţioneze că acoperă în mod solidar toţi membrii grupului de operatori economici.
Situaţiile de reţinere a garanţiei de participare sunt prevăzute de art. 43 din HG 394/2016 şi trebuie menţionate toate în instrumentul de garantare. Entitatea contractanta are dreptul de a reţine garanţia, potrivit art.43 din HG nr.394/2016.
Entitatea contractanta poate solicita extinderea perioadei de valabilitate a ofertei. În cazul în care ofertantul extinde perioada de valabilitate a ofertei, perioada de valabilitate a garanţiei de participare va fi prelungită corespunzător.
În cazul în care garanţia de participare se constituie prin virament bancar (ordin de plată), se va utiliza următorul cont:
- IBAN RO83BRDE140SV06373001400 deschis la B.R.D.;
- IBAN RO26BTRL01401202693122XX deschis la Banca Transilvania.
Dovada constituirii garanţiei trebuie sa fie prezentata in SEAP (semnata cu semnătura electronica extinsa a reprezentantului legal/împuternicit) cel mai târziu la data si ora-limita de depunere a ofertelor (garanţia emisa in alta limba va fi însoţita de traducere autorizata in limba romana). Echivalenta pentru o garanţie depusa in alta moneda decât in LEI, se va face la cursul mediu anual în lei/valută comunicat de BNR.
In cazul depunerii de oferte in asociere, garanţia de participare trebuie constituita in numele asocierii si se menţionează ca acoperă in mod solidar toţi membrii grupului de operatori economici.
In situaţia in care Garanţia de participare se constituie prin Poliţa de Garantare sau Scrisoare de Garanţie Bancara, ofertantul are obligaţia de a transmite originalul instrumentului de garantare în termen de 5 (cinci) zile de la data limita de depunere a ofertelor, la sediul entităţii contractante din municipiul Constanta, Incinta Port, Gara Maritimă, judeţul Constanţa, cod poştal 900900, în atenţia: Alina Nicoleta MĂRGINEANU IBRAIM, responsabil procedură de achiziţie.
Continuare informatii GBE
Garanţia de buna execuţie va fi constituita în termen de 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului sectorial. Acest termen poate fi prelungit la solicitarea justificată a Contractantului, fără a depăşi 15 zile de la data semnării contractului sectorial/contractului subsecvent, după caz, conform art. 45 alin. (3) din HG nr. 394/2016 şi va deveni anexa la contract.
Indiferent de forma de constituire a garanţiei de bună execuţie, aceasta trebuie să fie irevocabila şi va prevedea în mod clar şi fără echivoc că plata garanţiei de bună execuţie se va efectua necondiţionat, respectiv la prima cerere a Entităţii contractante, pe baza declaraţiei acestuia cu privire la culpa persoanei garantate, fără nicio excepţie.
Entitatea contractantă are dreptul de a emite pretenţii asupra garanţiei de bună execuţie, oricând pe parcursul îndeplinirii contractului sectorial, în limita prejudiciului creat, în cazul în care Contractantul nu îşi îndeplineşte din culpa sa obligaţiile asumate prin contract, conform art. 47 din HG nr. 394/2016.
Entitatea contractanta are obligaţia de a elibera/ restitui garanţia de bună execuţie, conform prev. art.1642 din Legea nr. 99/2016.