In momentul de fata, insula este neamenajata, spatiul verde imbatranit, degradat, vegetatia formata doar din flora spontana si arbori in declin biologic. Aleile (din beton) au fost acoperite in timp cu pamant. Din mobilierul urban vechi, format din banci, pozitionate pe aleile existente, nu a mai ramas decat postamentul (cadrul) din beton. Foisorul existent pe insula s-a degradat vizibil. Din partea confectionata din lemn n...
In momentul de fata, insula este neamenajata, spatiul verde imbatranit, degradat, vegetatia formata doar din flora spontana si arbori in declin biologic. Aleile (din beton) au fost acoperite in timp cu pamant. Din mobilierul urban vechi, format din banci, pozitionate pe aleile existente, nu a mai ramas decat postamentul (cadrul) din beton. Foisorul existent pe insula s-a degradat vizibil. Din partea confectionata din lemn nu se mai regaseste nimic, ramanand doar treptele si partea din caramida.
Avand in vedere starea degradata a insulei si vegetatia imbatranita este necesara executia unor interventii minime pentru redarea acesteia locuitorilor Sectorului 2, in deplina siguranta.
În apropierea insulei se află două obiective arhitecturale istorice importante ale Bucureştiului:
• Mănăstirea Plumbuita, ctitorie din secolul XVI a lui Petru cel Tânăr, în incinta căreia se află şi Casa domnească, ridicată de Matei Basarab în 1647.
• Palatul Ghika Tei, care mărgineşte latura sudică a lacului. Este o construcţie în stil neoclasic, ridicată de domnitorul Grigore Dimitrie Ghica în anul 1822, pe locul vechii case părinteşti a banului Dumitrache Ghica.
Prin amenajarea şi reintegrarea funcţională a Insulei se anticipează beneficii economico-sociale, dar şi administrative pentru sectorul 2, amenajarea are ca obiective principale:
- Protejarea insulei prin valorificarea peisageră şi aducerea în atenţia publicului larg;
- Insula Plumbuita devine un reper prin crearea traseelor şi a diverselor funcţiuni întâlnite de-a lungul acestuia;
- Mai multe posibilităţi de recreere pentru populaţie;
- Apropierea omului de natură;
- Curăţarea arborilor maturi şi bătrâni care reprezintă un pericol;
- Plantarea de arbori maturi;
- Creşterea atractivităţii zonei prin crearea locurilor de joacă, spaţiu pentru picnic, zona sportiva, mobilier urban: bănci, coşuri de gunoi, cişmele.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor este de 8 zile. Raspunsurile la solicitarile de clarificari cu privire la documentatia de atribuire vor fi publicate în SEAP, la Sectiunea "Lista,clarificari, notificari si decizii" din cadrul anuntului de participare simplificat.
Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 5-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor, conform art. 161 din Legea 98 /2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare.