Elaborarea Studiului de Fezabilitate comporta doua etape de proiectare astfel:
ETAPA I:
a) Expertize Tehnice – constructii si amenajari hidrotehnice, taluzuri, drumuri si poduri, etc.
b) Studiu Topografic vizat de OCPI (inclusiv Studiu batimetric);
c) Stabilirea Coridorului de expropriere si identificare proprietari;
d) Studiu geotehnic (inclusiv studiu privind stabilitate a malurilor)
e) Studiu de impact asupra mediului...
Elaborarea Studiului de Fezabilitate comporta doua etape de proiectare astfel:
ETAPA I:
a) Expertize Tehnice – constructii si amenajari hidrotehnice, taluzuri, drumuri si poduri, etc.
b) Studiu Topografic vizat de OCPI (inclusiv Studiu batimetric);
c) Stabilirea Coridorului de expropriere si identificare proprietari;
d) Studiu geotehnic (inclusiv studiu privind stabilitate a malurilor)
e) Studiu de impact asupra mediului (inclusiv studiul transfrontralier) si Studiul cu privire la siturile arheologice;
f) Studiu/studii de impact asupra corpurilor de apa;
g) Studiu hidrologic;
h) Studiu de trafic pentru o perioada de 5 ani pentru fiecare rau/canal navigabil;
ETAPA II:
a) Documentatia tehnica pentru Certificatul de Urbanism care se emite in vederea obtinerii Autorizatiei de Construire (DTCU);
b) Documentatiile tehnice (inclusiv diligentele si taxele aferente) pentru obtinerea Avizelor / Acordurilor specificate in C.U. inclusiv acordul de mediu si documentatia necesara obtinerii Avizului de Gospodarire a Apelor (DTAA);
c) Documentatiile tehnice (inclusiv diligentele si taxele aferente) pentru obtinerea Acordului de functionare in siguranta a barajelor (se refera la incadrarea in categorii de importanta a barajelor, la adoptarea solutiilor de proiectare, la conditiile de amplasament si la respectarea normelor si reglementarilor legale, precum si a experientei in domeniu) obligatoriu pentru obtinerea Autorizatiei de construire - conform OUG nr. 244/2000 privind siguranta barajelor; Respectarea exigentelor de performanta referitoare la siguranta barajelor este obligatorie in toate etapele de realizare si de exploatare a acestora: proiectare, executie, exploatare in perioada de executie, exploatare curenta si postutilizare sau abandonare.
d) Studiu de Fezabilitate (cu respectarea continutului – cadru S.F. obiectiv mixt de investitii - conf. H.G. nr. 907 din 2016) + documente suport elaborate conform cerintelor Ghidului Solicitantului (inclusiv: estimare cantitati, evaluare costuri lucrari; devize generale Arges si Dambovita, devize pe obiecte, Analiza economica, Cost-Beneficiu, sensivitate, analiza optiuni, etc)
e) Documentatii Tehnice pentru avizarea Studiului de Fezabilitate si indicatorilor tehnico-economici in CTE Ministerul Transporturilor Infrastucturii si Comunicatiilor, in Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte si Documentatii Tehnice pentru obtinerea tuturor celorlalte avize care sunt necesare aprobarii la finantare a proiectului.
Versiunea finala a Studiului de Fezabilitate se considera versiunea care va fi aprobata prin Hotarare de Guvern, pentru indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii "Amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie şi alte folosinţe".
Prin Hotarare de Guvern se va aproba si Coridorul de exproprieri pentru obiectivul de investitii: "Amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie şi alte folosinţe".
Valoarea estimata: 6.000.000 lei, fara TVA
Termene pentru depunerea / raspunsul entitatii contractante la solicitarile de clarificari / informatii suplimentare:
1. Termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire: 22 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.
2. Termenul limita in care entitatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarficari/informatiilor suplimentare in măsura în care solicitările de clarificări sau informaţii suplimentare au fost adresate în termenul prevăzut în anunţul de participare: 12 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.
3. Entitatatea contractantă menţionează că va răspunde la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul limită stabilit in Anuntul de participare.
4. La solicitarile adresate dupa acest termen limita stabilit, entitatea contractanta nu va raspunde.