Se propune amenajarea unui spaţiu carosabil, având o structură rutieră elastică alcătuită din: strat de formă din balast de 10 cm grosime, strat de fundaţie din balast de 40 cm, strat de bază din piatră spartă de 20 cm, închis cu o îmbrăcăminte asfaltică realizată dintr-un strat de legătură din BAD22.4 de 6 cm şi strat de uzură din BA16 de 4 cm.
Strada Gheorghe Pop de Băseşti are o lungime de 620 m, având lăţimea părţii car...
Se propune amenajarea unui spaţiu carosabil, având o structură rutieră elastică alcătuită din: strat de formă din balast de 10 cm grosime, strat de fundaţie din balast de 40 cm, strat de bază din piatră spartă de 20 cm, închis cu o îmbrăcăminte asfaltică realizată dintr-un strat de legătură din BAD22.4 de 6 cm şi strat de uzură din BA16 de 4 cm.
Strada Gheorghe Pop de Băseşti are o lungime de 620 m, având lăţimea părţii carosabile de 4,0 respectiv 4,5 m şi trotuare în lungime totală de 1105 m, amenajate pe o suprafaţă totală de S=1.350,0 mp.
Reabilitare spaţiu carosabil
Structură rutieră elastică alcătuită din:
- suprafaţa carosabilă amenajată: 2.730,0 mp;
- încadrarea în clasa tehnica IV, categoria de importanţă "C";
- sistemul rutier propus:
- strat de forma din balast de 10 cm;
- strat de fundaţie din balast de 40 cm după compactare;
- strat din piatră spartă de min. 20 cm după compactare;
- mixtură asfaltică BAD22.4 de 6 cm;
- strat de uzură BA16 de 4 cm.
- încadrare spaţiu carosabil cu borduri prefabricate din beton, de tipul 20x25x50 cm, aşezate pe o fundaţie de beton marca C16/20 de 15x30 cm.
- pentru accesul în curţi se vor amenaja accese stradale pentru fiecare proprietate;
- colectare ape pluviale: guri de scurgeri cu depozit racordate la colectorul de canalizare;
- lungimea trotuare proiectate: 1.105,0 m;
- suprafaţa trotuarelor: 1.350,0 mp;
- trotuarele se vor executa în următoarea structură rutieră:
- strat de fundaţie din balast de 15 cm după compactare;
- strat suport de nisip de 5-7 cm;
- pavele prefabricate din beton de 6 cm.
În zona accesului pietonal ce asigură legătura cu str. Păstorilor de Jos, în corpul suprafeţei pavate pentru preluarea şi dirijarea apelor pluviale spre gura de scurgere amplasată aval, se va instala o rigolă prefabricată de beton de tip scafă cu dimensiunile 200x80x500 mm, având o lungime de cca. 60m. Accesul pietonal va fi încadrat cu borduri prefabricate de tip 10x15 cm, montate pe o fundaţie de beton C16/20.
Iluminat public
Pentru realizarea sistemului de iluminat public se propune realizarea unei reţele cu stâlpi metalici din oţel galvanizat cu înălţimea de 8 m (25 bucăţi), echipaţi cu lămpi LED cu temperatura culorii 3000 K, etanşe, IP min. 66, cu o rezistenţă la impact IK 09, alimentaare la 230 V, clasa electrică I/II, protecţie la supratensiune 10 kV şi cu montaj în vârf sau pe braţ pregătite pentru telegestiune şi alimentate printr-o reţea subterană din cablu ACYABY 3x35+16 mmp, în lungime totală de 680 m.
Reţea cablaj metropolitan
Reţeaua de canalizaţie subterană pentru telecomunicaţii va fi compusă dintr-o canalizaţie de transport cu lungime de 620 m şi va fi compusă din 4 tuburi corugate PEHD DN 63 mm cu perete dublu, corugat la exterior şi suprafaţa lisă la interior. Pe traseul canalizaţiei se vor monta cămine de telecomunicaţii, montate la o distanţă de cca 80 m. Se vor utiliza cămine de tragere monobloc din PEHD 800 mm cu capac PEHD de protecţie împotriva infiltrării apelor pluviale. Căminul va fi acoperit cu un capac din fontă monat într-o placă de acoperire prefabricată din beton armat.
Canalizaţia de distribuţie va fi formată din tuburi PEHD DN 32 mm, ce va asigura conectarea abonaţilor la reţelele de telecomunicaţii. Astfel pentru fiecare imobil/ teren se va asigura câte un branşament de telecomunicaţie independent, cuplat la căminul de intersecţie (joncţiune), respectiv de tragere.
Reţeaua de canalizaţie energie electrică va fi compusă din 2 tuburi corugate PEHD DN 110 mm (L = 2 × 620 m), cu perete dublu, corugat la exterior şi suprafaţă lisă la interior.
PROIECTARE: cuprinde elaborare proiectului tehnic, caietului de sarcini + detalii de executie şi asistenta tehnica din partea proiectantului. Obţinerea avizelor conform CU, precum şi plata taxelor aferente acestora intră in sarcina ofertantului.
EXECUŢIA LUCRĂRILOR: lucrări care vor fi executate prin contract.