Obiectivul principal al investiţiei "REABILITARE SISTEM RUTIER ŞI CANALIZARE PLUVIALĂ STRADA TÂRNAVEI" vizează lucrări de reabilitare/extindere a sistemului rutier, a reţelei de canalizare pluvială, a sistemului de iluminat public şi realizarea sistemului de cablaj metropolitan, şi reprezintă o cerinţă la nivel naţional, astfel încât România, în integralitatea ei, să devină un spaţiu construit eficient, în care toţi locuito...
Obiectivul principal al investiţiei "REABILITARE SISTEM RUTIER ŞI CANALIZARE PLUVIALĂ STRADA TÂRNAVEI" vizează lucrări de reabilitare/extindere a sistemului rutier, a reţelei de canalizare pluvială, a sistemului de iluminat public şi realizarea sistemului de cablaj metropolitan, şi reprezintă o cerinţă la nivel naţional, astfel încât România, în integralitatea ei, să devină un spaţiu construit eficient, în care toţi locuitorii să aibă acces egal la resurse, să beneficieze de creşterea calităţii vieţii şi să se faciliteze dezvoltarea comunităţilor în funcţie de potenţialul acestora şi de strategiile de dezvoltare durabilă, pe principii de competitivitate şi coeziune teritorială.
Obiectivele specifice ale proiectului: Reabilitare spaţiu carosabil; Reabilitare Zid de sprijin; Amenajarea zonelor verzi; Reţeaua de canalizare pluvială; Iluminat public
PROIECTARE: cuprinde elaborare proiectului tehnic, caietului de sarcini + detalii de executie şi asistenta tehnica din partea proiectantului. Obţinerea avizelor conform CU, precum şi plata taxelor aferente acestora intră in sarcina ofertantului.
EXECUŢIA LUCRĂRILOR: lucrări care vor fi executate prin contract sunt de "REABILITARE SISTEM RUTIER ŞI CANALIZARE PLUVIALĂ STRADA TÂRNAVEI"
Termene pentru depunerea/răspunsului la solicitările de clarificări/informaţii suplimentare:
A. În conformitate cu prevederile art. 160, alin. (1) din Legea nr. 98/2016, cu modificările şi completările ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de maxim 10 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.
B. In conformitate cu prevederile art. 160, alin. (2) din Legea nr. 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare termenul limita in care autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarficare/informatiilor suplimentare este in a 6-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.
Autoritatea contractanta mentioneaza ca va raspunde la solicitarile de clarificari adresate de operatorii economici pana la termenul limita stabilit in Anuntul de participare simplificat.
Reguli de comunicare şi transmitere a datelor: Solicitările de clarificări se vor adresa în mod exclusiv în SEAP la Secţiunea "Întrebări" din cadrul procedurii de atribuire derulate prin mijloace electronice iar răspunsurile la acestea vor fi publicate în SEAP atât la Secţiunea "Documentaţie şi Clarificări" cât şi fiecărui operator economic care a solicitat clarificarea, din cadrul anunţului de participare simplificat. A.C. va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări cel mai târziu a 6-a zi înainte de data depunerii ofertelor (deoarece răspunsul autorităţii contractante la solicitările de clarificări trebuie să fie transmis cu cel puţin 6 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor). Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor: 10 zile.
Valoarea estimată a achiziţiei este de 4.597.583,20 lei fără TVA aşa cum reiese din devizul estimativ elaborat la faza DALI şi aprobat prin HCL nr. 55/2024 privind aprobarea proiectului la faza DALI şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii "Reabilitare sistem rutier şi canalizare pluvială strada Târnavei". Aceasta reiese din devizul estimativ al obiectivului de investiţie elaborat în conformitate cu HG 907/2016 şi care cuprinde valoarea estimată a serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului, precum şi valoarea estimată a lucrărilor.
Valoarea estimată a achiziţiei în vederea alegerii procedurii de atribuire pentru obiectivul de investiţii, conf. art. 17, alin. (4), lit. b) din HG 395/2016 este de 4.597.583,20 lei fără TVA, reprezentând cumularea valorilor pentru serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului, precum şi valoarea estimată a lucrărilor care fac obiectul prezentei achiziţii. Sumele destinate pentru "Cheltuieli diverse şi neprevăzute" nu au fost cuprinse în estimarea valorii obiectivului care a stat la baza alegerii procedurii de achiziţie, acestea fiind luate în calcul la stabilirea bugetului pentru obiectivul de investiţii.
Valoarea estimată a obiectivului de investiţii 4.597.583,20 lei fără TVA, din care:
1. Valoarea estimată privind etapa de Execuţie este de 4.343.853,26 lei fără TVA, din care:
- Cheltuieli privind amenajarea pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială (cap. 1.3) – 9.300,00 lei fără TVA;
- Cheltuieli de execuţie cu investiţia de bază (cap. 4) – 4.228.832,45 lei fără TVA.
- Cheltuieli privind organizarea de şantier (cap. 5.1) – 105.720,81 lei fără TVA, din care: Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier (cap. 5.1.1) – 63.432,49 lei fără TVA; Cheltuieli conexe organizării de şantier (cap. 5.1.2) – 42.288,32 lei fără TVA.
2. Valoarea estimată privind etapa de Proiectare: 253.729,94 lei fără TVA, din care:
- Proiect tehnic (cap. 3.5.4 şi cap. 3.5.6) – 232.585,78 lei fara TVA
- Asistenţa tehnică din partea proiectantului (cap. 3.8.1) – 21.144,16 lei fără TVA.