Amfiteatrul M104 – este amplasat in cladirea Facultatii , situate in Bdul. Mihai Viteazul nr. 1, Timisoara . Are o suprafata de cca. 187 mp net, cu un nr. de 151 locuri
Amfiteatrul are o valoare istorica deosebita, intrucat in aceasta locatie, la data de 11 Noiembrie 1923 Regele Romaniei Maiestatea Sa Ferdinand I-ul Intregitorul a inaugurat primul pavilion al Scolii Politehnice din Timisoara. Inaugurarea s-a facut cu mare ...
Amfiteatrul M104 – este amplasat in cladirea Facultatii , situate in Bdul. Mihai Viteazul nr. 1, Timisoara . Are o suprafata de cca. 187 mp net, cu un nr. de 151 locuri
Amfiteatrul are o valoare istorica deosebita, intrucat in aceasta locatie, la data de 11 Noiembrie 1923 Regele Romaniei Maiestatea Sa Ferdinand I-ul Intregitorul a inaugurat primul pavilion al Scolii Politehnice din Timisoara. Inaugurarea s-a facut cu mare fast in prezenta Primului Ministru al Romaniei, Mitropolitului Timisoarei, Rectorului Scolii Politehnice Dr. Victor Valcovici etc.
Ca urmare, acest frumos edificiu a fost declarant monument istoric, fiind inscris in Registrul National al Monumentelor Istorice la numarul TM-II-m-B-06153.01 – Facultatea de Mecanica.
Ofertantul castigator are obligatia de a obtine autorizarea Directia Judeteana pentru Cultura Timis.
De-a lungul celor 100 de ani scursi de atunci, aceasta cladire si amfitetarul M104 in particular au fost martorii absolvirii a numeroase promotii remarcabile de ingineri mecanici, a numeroase evenimente, reuniuni si simpozioane, precum si cursuri tinute de profesori intrati in istoria Universitatii Politehnice Timisoara.
Amprenta timpului si-a pus insa amprenta pe acest Amfiteatru, in prezent fiind intr-o stare de degradare ce face imposibila continuarea folosirii lui in conditii normale.
Universitatea Politehnica Timisoara intentioneaza să reamenajeze Amfiteatrul M104, sa-l aduca la standarde moderne, echipandu-l cu sisteme moderne audio-video, inlocuirea instalatiilor electrice, termice si de iluminat, cu mobilier adecvat, PASTRAND INSA caracterul clasic, istoric al acestui Amfiteatru. De altfel aici, in aceasta sala, Maiestatea Sa Regele Ferdinand I-ul a rostit unele vorbe celebre :
« Nu zidurile fac o scoala , ci spiritul care domneste intransa »
Placheta ce contine citatul de mai sus a fost montata in Amfiteatru si se doreste ca ea sa fie integrata in lambrisarea salii.
Finisajele interioare existente sunt obisnuite, dar prezinta degradari si sunt dupa cum urmeaza:
- pardoseala parchet lemn montat in spic, montata pe un suport de OSB.
- gradenele sunt realizate dintr-o structura de lemn masiv, cu contravantuiri,
- tencuieli de cca. 2 cm grosime la interior la pereti realizate din mortar de ciment cu var, peste care s-au aplicat zugraveli în culori de apa;
In acest sens se propune dezafectarea elementelor de mobilier si finisaj existente si echiparea amfiteatrului cu mobilier nou si lucrări de construcţii – amenajari complexe, ce privesc inlocuirea cu parchet stratificat de uz intens, lambrisare pereti, zugraveli pereti, inlocuire instalatii electrice, inlocuire corpuri iluminat, introducerea unui sistem de climatizare nou, dotarea sălii cu echipamente audio-video profesionale etc.
Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari cu 6 zile inainte de data limita stabilita pentru depunere a ofertelor.
Numar zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor – 10 zile.
Orice solicitare de clarificare transmisa in afara termenelor mentionate mai sus se va considera tardiva.