Obiectul achiziţiei/contractului: proiectare si execuţie lucrări privind Reabilitare reţele de canalizare pluvială în Cartierul Vitrometan pe 9 străzi (amplasamente): Cibin, Calafat, Milcov, Bucium, Vlădeasa, Sebeşului, Dorobanţilor, Vaslui şi drumul ce asigura descarcărea în pârâul Ighiş, după cum urmează:
• Servicii de proiectare: documentaţia tehnică pentru autorizarea executării organizării lucrărilor DTOE, Proiect tehn...
Obiectul achiziţiei/contractului: proiectare si execuţie lucrări privind Reabilitare reţele de canalizare pluvială în Cartierul Vitrometan pe 9 străzi (amplasamente): Cibin, Calafat, Milcov, Bucium, Vlădeasa, Sebeşului, Dorobanţilor, Vaslui şi drumul ce asigura descarcărea în pârâul Ighiş, după cum urmează:
• Servicii de proiectare: documentaţia tehnică pentru autorizarea executării organizării lucrărilor DTOE, Proiect tehnic de execuţie, Detalii de execuţie, Caiete de sarcini, Devizele valorice, Liste cu cantităţi de lucrări, inclusiv pentru organizarea de şantier, documentaţiile tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/acordurilor/autorizaţiilor, inclusiv documentaţiile necesare pentru actualizarea avizelor/acordurilor obţinute în faza DALI (dacă este cazul), precum şi a oricăror alte studii, expertize şi/sau documente solicitate prin certificatul de urbanism, documentaţia tehnică pentru autorizarea lucrărilor de construcţii DTAC, Graficul general de realizare a investiţiei, devizul general actualizat la terminarea lucrărilor din care să reiasă valoarea finală a lucrărilor executate, documentaţia privind exploatarea, repararea, întreţinerea, urmărirea comportării în timp şi postutilizarea construcţiei, întocmirea unor studii specifice (dacă este cazul);
• Asistenţă tehnică din partea proiectantului pe durata de execuţie a lucrărilor;
• Execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii: "Reabilitare reţele de canalizare pluvială în Cartier Vitrometan – etapa I".
Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului
Obiectivul principal al investiţiei "Reabilitare reţele de canalizare pluvială în Cartier Vitrometan – etapa I" vizează lucrări de reabilitare/extindere a sistemelor de canalizare pluvială, reprezintă o cerere la nivel naţional, astfel încât România, în integralitatea ei, să devină un spaţiu construit eficient, în care toţi locuitorii să aibă acces egal la resurse, să beneficieze de creşterea calităţii vieţii şi să se faciliteze dezvoltarea comunităţilor funcţie de potenţialul acestora şi de strategiile de dezvoltare durabilă, pe principii de competitivitate şi coeziune teritorială.
Obiectivele specifice ale proiectului
Reţea de canalizare pluvială
Reabilitarea reţelei de canalizare pluvială din cartier Vitrometan, s-a făcut în concordanţă cu tema de proiectare, şi vizează reabilitarea a 20 de străzi. În cadrul etapei 1 sunt analizate un pachet de 9 străzi.
Reţeaua de canalizare se va realiza din tuburi PVC SN8 Dn 315 şi 400 mm şi tuburi PAFSIN Dn 500, 600, 700 şi 1000 mm, cu lungimea cumulată de 2.492,5 m.
Pe reţeaua de canalizare pluvială proiectată se vor prevedea un număr total de 55 cămine de vizitare în aliniamente la distanţa medie de 40 m, alcătuite din tuburi de beton Dn 800 mm, Dn 1000 mm şi cămine din PAFSIN.
Pe reţeaua de canalizare pluvială se vor monta 100 guri de scurgere cu sifon si depozit tip A1, cu un grătar carosabil. Racordarea gurilor de scurgere la colectorul pluvial reabilitat se va face cu conducte PVC SN8 Dn 200 mm, racordate în căminele de vizitare sau pe conductele de canalizare.
Se va asigura preluarea burlanelor existente de pe faţadele blocurilor din amplasament, prin intermediul conductelor PVC SN8 Dn 160 mm, şi descărcarea lor în colectorul de canalizare reabilitat.
Separator de nămol şi hidrocarburi
Înaintea descărcării apelor pluviale în pârâul Ighiş se va amplasa un desnisipator şi separator de hidrocarburi cu debitul nominal de 640 l/s. Echipamentul va fi prevăzut cu by-pass, alcătuit din tuburi PAFSIN SN10 000 Dn 1000 mm cu lungimea de 20,0 m.
Racordarea burlanelor la sistemul pluvial
În cadrul proiectului vor fi racordate la sistemul pluvial 147 de burlane, fiind necesare tuburi PVC SN8 Dn 160 mm cu o lungime cumulată de 1.106,0 ml.
Guri de scurgere
Pe reţeaua de canalizare pluvială se vor monta 100 guri de scurgere cu sifon şi depozit tip A1, cu un grătar carosabil.
Racordarea gurii de scurgere se va face fie direct în căminul de vizitare, fie în colector, utilizându-se tuburi din PVC SN8 Dn 200 mm montate cu o pantă de minim 1,5 %. Trecerea conductei prin peretele căminului se va face cu piesă de trecere, iar racordarea la colector se va face cu utilizarea unei articulaţii sferice Dn 200 mm.
Lungimea racordurilor gurilor de scurgere este de 426,0 m.
Cămine de vizitare
Accesul la colectoarele pluviale va fi asigurat prin cămine de vizitare în scopul supravegherii şi întreţinerii canalelor, pentru curăţirea şi evacuarea depunerilor sau pentru controlul cantitativ şi calitativ al apelor.
Pe reţelele de canalizare pluvială propuse prin acest proiect se vor realiza 55 de cămine de vizitare.
Dintre acestea 50 buc. vor fi realizate din tuburi din beton Dn 800 mm (37 buc) si Dn 1000 mm (13 buc) şi 5 buc. vor fi din PAFSIN.
Refacerea suprafeţelor afectate
După efectuarea lucrărilor de introducere specifice cuprinse în cadrul prezentei investiţii, se vor reface suprafeţele drumurilor afectate.
Pentru refacerea zonelor carosabile afectate de lucrările prin introducerea conductelor, având structura de asfalt, acestea vor fi realizate astfel:
- 4 cm beton asfaltic EB 16 RUL 50/70 (BA16);
- 6 cm mixtură asfaltică EB22,4 RUL 50/70 (BAD 22,4);
- 20 cm piatră spartă;
- fundaţie de balast până la stratul de protecţie din pietriş/balast a conductelor de canalizare.
În situaţia trotuarelor afectate de lucrările prin introducerea conductelor, având structura din asfalt sau beton, acestea vor fi realizate astfel:
- 4 cm beton asfaltic BA8;
- 10 cm beton simplu C8/10;
- 15 cm balast 0-25;
În cazul în care lăţimea tranşeei executate depăşeşte lăţimea maximă a tranşeei stabilită prin prezenta documentaţie, se va aduce starea terenului la cea iniţială (existentă la momentul începerii săpăturii).
Valoarea estimată a achiziţiei în vederea alegerii procedurii de atribuire pentru obiectivul de investiţii, conf. art. 17, alin. (4), lit. b) din HG 395/2016 este de 4.961.609,19 lei fără TVA, reprezentând cumularea valorilor pentru serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului, precum şi valoarea estimată a lucrărilor care fac obiectul prezentei achiziţii. Sumele destinate pentru "Cheltuieli diverse şi neprevăzute" nu au fost cuprinse în estimarea valorii obiectivului care a stat la baza alegerii procedurii de achiziţie, acestea fiind luate în calcul la stabilirea bugetului pentru obiectivul de investiţii.
Valoarea estimată a obiectivului de investiţii 4.961.609,19 lei fără TVA, din care:
1. Valoarea estimată privind etapa de Execuţie este de 4.898.344,19 lei fără TVA, din care:
- Cheltuieli de execuţie cu investiţia de bază (cap. 4) – 4.786.406,19 lei fără TVA.
- Cheltuieli privind organizarea de şantier (cap. 5.1) – 111.938,00 lei fără TVA
2. Valoarea estimată privind etapa de Proiectare: 63.265,00 lei fără TVA, din care:
- Proiect tehnic – 32.750,00 lei fara TVA
- Asistenţa tehnică din partea proiectantului – 30.515,00 lei fără TVA.
Estimarea valorică s-a făcut în baza devizului general estimativ al obiectivului de investiţie pentru faza DALI, elaborat în conformitate cu HG 907/2016 şi aprobat prin HCL 367/2022 şi HCL 41/2023.
Executantul va aplica metode corespunzătoare pentru sprijiniri şi consolidări în scopul păstrării lăţimilor tranşeelor în limitele prevăzute şi specificate prin proiect.
Termene pentru depunerea/răspunsului la solicitările de clarificări/informaţii suplimentare:
A. În conformitate cu prevederile art. 160, alin. (1) din Legea nr. 98/2016, cu modificările şi completările ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de maxim 10 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.
B. In conformitate cu prevederile art. 160, alin. (2) din Legea nr. 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare termenul limita in care autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarficare/informatiilor suplimentare este in a 6-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.