Conform concluziei expertizei tehnice sunt necesare unele intervenţii de consolidare/protejare sau refacere ale unor elemente structurale astfel încât clădirea să se încadreze în clasa de risc seismic Rs IV. Se propun următoarele lucrări de consolidare:
- desfacerea sarpantei şi a planşeului de lemn de peste parter;
- decopertarea şi refacerea tuturor tencuielilor de pe pereţi; injectarea fisurilor din pereţi cu lapte de ci...
Conform concluziei expertizei tehnice sunt necesare unele intervenţii de consolidare/protejare sau refacere ale unor elemente structurale astfel încât clădirea să se încadreze în clasa de risc seismic Rs IV. Se propun următoarele lucrări de consolidare:
- desfacerea sarpantei şi a planşeului de lemn de peste parter;
- decopertarea şi refacerea tuturor tencuielilor de pe pereţi; injectarea fisurilor din pereţi cu lapte de ciment sau răşini epoxidice; dacă fundaţiile existente prezintă fisuri şi crăpături acestea se vor injecta cu răşini epoxidice;
- cămăşuirea tuturor pereţilor existenţi, pe ambele părţi, cu 6 cm de mortar de ciment M100 armat cu bare f8/100/100; fundaţiile se vor subzidi şi se vor cămăşui; placa pardoselii se va realiza din beton armat; peste pereţii cămăşuiţi se vor realiza centuri şi grinzi din beton armat; placa peste parter se va realiza tot din beton armat;
ÎNVELITOARE:
Se înlocuieşte sarpanta şi învelitoarea existentă cu tabla fălţuită gri. Se va termoizola pardoseala podului cu 30 cm vată minerală bazaltică cu ≤0,038 W/mK;şi protejarea acestuia cu osb/mdf sau folii speciale (dacă aceasta nu este autoprotejată). Dar, înainte de aceasta se va înlocui planşeul din lemn cu un planşeu din b.a. Se vor monta jgheaburi şi burlane metalice de culoare gri închis. Se va monta o streaşină înfundată din lemn protejat cu grund şi lac pentru exterior cu pazie din lemn. Se vor monta parazăpezi.
ANVELOPA EXTERIOARĂ:
Se vor desface tencuielile exterioare existente, se vor efectua lucrările de consolidare, conform expertizei tehnice, iar faţadele vor fi finisate cu tencuială decorativă: (conform planşelor anexate). Termoizolarea pereţilor cu 15 cm grosime polistiren expandat cu As 0,038 W/mK; Plasă din fibra de sticlă, tencuială decorativă pe baza de var şi vopsea silicatica de exterior; (conform planşelor anexate); Termoizolarea soclului cu polistiren extrudat ignifugat 10 cm grosime (până la 50 cm adâncime faţă de CTN). Preliminar montării termosistemului cu 0,037 W/mK, la nivelul soclului se va realiza hidroizolarea acestuia. Fixarea termoizolaţiei de perete se va realiza cu adeziv şi dibluri peste cota trotuarului. Racordarea soclului la termosistemul faţadei se va efectua prin prevederea unui profil lacrimar de soclu. Finisarea soclului cu tencuială texturată impermeabilă soclu, granulaţie 2mm, culoare gri, inclusiv strat amorsă. Rigidizarea pereţilor se va realiza de 6 cm de mortar de ciment M100 armat cu bare ɸ/100/100; fundatiile se vor subzidi şi se vor cămăşui conform proiect de rezistenţă.
TÂMPLĂRIE:
Înlocuire tâmplărie existentă cu tâmplărie PVC cu:
- sticlă tripan de tip low-e;
- ramă PVC heptacamerală
- Fante higroreglabile
- Ochiurile mobile vor avea plase contra insectelor;
- Glafuri exterioare din aluminiu şi glafuri interioare de PVC;
- Termoizolarea pe conturul tâmplăriei;
- Reparare la interior în urma montării tâmplăriei;
- Rezistenţă la închidere deschidere repetată: ferestre - min. 10.000 cicluri, uşi - min 100.000 cicluri;
- Etanşeitate la apă: min clasa 5A;
- Permeabilitate la aer: clasa 3;
- Număr minim schimburi de aer: 0,5 schimburi/ora;
- Clasa A.
Este necesar ca pe conturul tâmplăriei exterioare să se realizeze o căptuşire termoizolantă, în grosime de cca 3 - 5 cm a glafurilor exterioare cu ≤0,037 W /mK, prevăzându-se şi profile de întărire-protecţie adecvate din PVC precum şi benzi suplimentare din ţesătură din fibre de sticlă. Deoarece spaţiul este insuficient, în această zonă în prealabil se îndepărtează tencuiala existentă.
Montarea termoizolaţiei suplimentare se va face pe toată suprafaţa faţadei, exceptând zona rosturilor unde nu se propune nici o îmbunătăţire la nivelul pereţilor exteriori. Rosturile se închid cu un cordon de material termoizolant şi lire tip ,,Q" din tabla zincata sau alte materiale adecvate.
Materialele utilizate la executarea glafurilor exterioare vor fi din aluminiu de 1 mm grosime vopsite alb în câmp electrostatic şi vor avea caracteristicile tehnice conform standardelor şi normelor admise în România. Glafurile vor fi prevăzute cu picurător. Glafurile interioare vor fi realizare din pvc.
Montare uşi de acces cu sistem de închidere automată.
- Rezistenţă la închidere deschidere repetată: ferestre - min. 10.000 cicluri, uşi - min 100.000 cicluri;
- Etanşeitate la apă: min clasa 5A
- Permeabilitate la aer: clasa 3;
- Număr minim schimburi de aer: 0,5 schimburi/oră;
- Clasa A.
Demontarea tâmplăriilor interioare şi montare uşi interioare.
Valoare estimată = 1.574.709,70 lei din care, pe capitole bugetare:
4.1. Construcţii şi instalaţii = 1.561.693,65 lei, fără TVA.
4.2. Montaj utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale = 1.400,00 lei, fără TVA
4.3 Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj = 8.200,00 lei, fără TVA
5.1.1. Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier = 3.416,05 lei, fără TVA.
Valorile nu conţin TVA.
Autoritatea contractanta va răspunde în mod clar şi complet la toate solicitările de clarificări cu cel puţin 6 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.
Data limită până la care se pot solicita clarificări: 12 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.