Prin contractul de lucrări, se urmăreşte executarea REABILITARE CLADIRE STAREA CIVILA, MUN. DOROHOI, JUD. BOTOSANI.
Din punct de vedere al respectării normelor de igienă şi sănătate şi pentru funcţionarea corectă a clădirilor de interes şi utilitate publică se impun şi grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi.
Dimensionarea şi echiparea cu obiecte sanitare a grupului sanitar nou creat în holul existent de la ieşirea...
Prin contractul de lucrări, se urmăreşte executarea REABILITARE CLADIRE STAREA CIVILA, MUN. DOROHOI, JUD. BOTOSANI.
Din punct de vedere al respectării normelor de igienă şi sănătate şi pentru funcţionarea corectă a clădirilor de interes şi utilitate publică se impun şi grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi.
Dimensionarea şi echiparea cu obiecte sanitare a grupului sanitar nou creat în holul existent de la ieşirea secundară s-a făcut conform normativ NP 51/2012 secţiunea 6. Uşile grupurilor sanitare amenajate şi echipate pentru accesibilitate se vor deschide întotdeauna către exteriorul încăperii, pentru a se realiza un spaţiu de manevră minim, suficient în camera de toaletă şi pentru a permite accesul în cazul situaţiei unei persoane căzute la podea.
Pentru pardoseală se vor utiliza numai materiale antiderapante şi uşor de igienizat (gresie antiderapantă). Accesul persoanelor cu handicap locomotor se va realiza pe o rampa (5%) de mici dimensiuni, poziţionată la accesul principal. Natura lucrărilor de rezistenta impune desfacerea tuturor tencuielilor interioare şi exterioare, desfacerea pardoselilor şi desfacerea învelitorii.
Se recuperează elementele decorative din lemn de la straşina învelitorii, pentru a fi refinisate şi remontate, precum şi prinderile din fier forjat ale jgheaburilor. Tâmplăria exterioara realizata din PVC cu geam termopan se recuperează în proporţie de 80%, şi cea interioara din lemn se înlocuieşte. Învelitoare tip şarpantă de lemn se reface cu o modificare la partea din spate ce permite o mai buna degajare a apelor meteorice fără sa afecteze considerabil aspectul vizual al obiectivului.
După executarea consolidării conform detaliilor stabilite în Proiectul Tehnic de Execuţie, se vor reface pardoselile ce vor avea finisaje de parchet multistrat şi gresie, tencuielile interioare şi exterioare.
Tavanul va fi cu structura din lemn şi va fi placat cu plăci tip ridurit glasroc. Tavanul peste parter va fi izolat în pod cu placi din vată minerală în grosime de 20cm. iar în interior va fi placat cu plăci de gips carton tip ridurit care va avea rezistenţa la foc minim 45min.
Se refac trotuarele, iar treptele de acces refăcute vor avea ca finisaj mozaic cu spărtură de marmură albă.
De asemenea, se vor moderniza şi instalaţiile care vor deservi clădirea: instalaţii electrice, instalaţii de alimentare cu gaze naturale, instalaţii termice şi sanitare
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări din partea operatorilor economici: 10 zile până la data limită de depunere a ofertelor (art. 160 alin. 1 din Legea 98/2016 şi art. 103 alin 1 din H.G. 395/2016).
Termenul limită până la care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire: 5 zile până la data limită de depunere a ofertelor ( art. 161 alin. 2 Legea 98/2016).