Proiectarea si executarea lucrarilor se va face conform documentatiei atasate.
Lucrarile necesare a se executa sunt descrise in cadrul avizului CTE si Caietului de sarcini.
Obiectul 1 – Lucrari MT
a. Realizare LES 20 kV pana la PTAB proiectat
Tinand cont de puterea solicitata si de amplasamentul viitoarelor locuri de consum, in zona analizata exista LEA 20 kV ST Baia Mare 5 – Somcuta ca sursa de energie electrica. Singura...
Proiectarea si executarea lucrarilor se va face conform documentatiei atasate.
Lucrarile necesare a se executa sunt descrise in cadrul avizului CTE si Caietului de sarcini.
Obiectul 1 – Lucrari MT
a. Realizare LES 20 kV pana la PTAB proiectat
Tinand cont de puterea solicitata si de amplasamentul viitoarelor locuri de consum, in zona analizata exista LEA 20 kV ST Baia Mare 5 – Somcuta ca sursa de energie electrica. Singura posibilitate de alimentare este prin realizarea unei linii electrice subterane de medie tensiune, care se va realiza cu cablu NA2XS2Y 3x1x150mmp in lungime de 60 metri, de la stalpul 1MT proiectat in axa LEA 20 kV pana la PTAB 20/0,4 kV 100 kVA proiectat. De la acest PTAB se va realiza tot o linie electrica subterana de medie tensiune, care se va realiza cu cablu NA2XS2Y 3x1x150mmp in lungime de 40 metri, pana la stalpul 2MT proiectat in axa LEA 20 kV pentru intregirea liniei.
In axa LEA 20 kV ST Baia Mare 5 – Somcuta realizata cu conductor OlAl 3x70/12 mmp, langa stalpul existent de tip SE2, se va monta pe domeniul public stalpul 1MT de tip SC 15014 in fundatie turnata. Stalpul 1 MT de tip SC 15014 proiectat, se va monta in axul LEA 20 kV existenta si se va echipa cu o consola CIT 140 echipata cu trei lanturi duble de intindere, izolatie compozit. Tot pe acest stalp se va monta un separator de trecere din LEA in LES de tip STEPn 24 kV/400/31,5A cu izolatie siliconica si CLP actionat manual, cu doua tije de actionare care se vor lega la o priza de pamant nou proiectata de maxim 4 ohmi . Tot pe acest stalp se vor monta un set de descarcatoare ZnO 24kV si capetele terminale ale calului 20kV. Descarcatorii noi montati vor fi racordati la o priza de pamant de maxim 10 ohmi nou proiectata.
De la stalpul 1MT nou proiectat pana la PTAB nou proiectat linia electrica subterana va fi pozata in pamant pe marginea drumului judetean in spatiul verde al domeniului public. Pentru intregirea linie, din PTAB nou proiectat se va poza un cablu nou NA2XS2Y 3x1x150mmp pe marginea drumului judetean in spatiu verde, in lungime de 40 metri, pana la stalpul 2MT proiectat de tip SC 15014 in fundatie turnata echipat cu o consola CIT 140 si 3 lanturi duble de intindere din material compozit. Tot pe acest stalp se vor monta capetele terminale ale cablului si 3 descarcatoare 24kV ZnO noi proiectate racordate la o priza de pamant de maxim 10 ohmi nou proiectata.
Linia electrica aeriana cuprinsa intre stalpii 1MT si 2MT se va demola precum si cei doi stalpi existenti de tip SE2 .
b. Realizare PTAB proiectat 20/0,4 kV 100 kVA
La limita de proprietate a beneficiarului in domeniul public se va amplasa un PTAb proiectat pe o fundatie noua, exploatat din interior, in urmatoarea configuratie:
- 1 buc. Celulă de medie tensiune, de linie (sosire din St. Baia Mare 5) de interior, simplu sistem de bare, extensibilă, independentă, cu izolatia barelor în aer şi echipamentul de comutaţie în SF6, 24 kV, 630A, 16kA(1s), echipată cu separator de sarcină cu SF6 cu motor de acţionare 24Vcc şi CLP, indicator de defect cu contacte auxiliare, indicator prezenţă tensiune cu contacte auxiliare şi verificare paralel, rezistenţă anticondens termostatată atât în compartimentul de circuite primare cât şi în cel de circuite secundare, interblocaj între separator şi CLP, interblocaj între CLP şi prezenţă tensiune pe linie. Toate comenzile şi semnalizările disponibile vor fi scoase în şir de clemă în compartimentul de circuite secundare pentru a permite integrarea în SCADA. Se vor prevedea inscripţionări clare pentru echipamente şi interblocaje.
- 1 buc. Celulă de medie tensiune, de linie (plecare spre St. Somcuta) de interior, simplu sistem de bare, extensibilă, independentă, cu izolatia barelor în aer şi echipamentul de comutaţie în SF6, 24 kV, 630A, 16kA(1s), echipată cu separator de sarcină cu SF6 cu motor de acţionare 24Vcc şi CLP, indicator de defect cu contacte auxiliare, indicator prezenţă tensiune cu contacte auxiliare şi verificare paralel, rezistenţă anticondens termostatată atât în compartimentul de circuite primare cât şi în cel de circuite secundare, interblocaj între separator şi CLP, interblocaj între CLP şi prezenţă tensiune pe linie. Toate comenzile şi semnalizările disponibile vor fi scoase în şir de clemă în compartimentul de circuite secundare pentru a permite integrarea în SCADA. Se vor prevedea inscripţionări clare pentru echipamente şi interblocaje.
- 1 buc. Celulă de medie tensiune, de trafo, simplu sistem de bare, extensibilă, independentă, cu izolatia barelor în aer şi echipamentul de comutaţie în SF6, 24 kV, 630A, 16kA(1s), echipată cu separator de sarcină cu SF6 cu motor de acţionare 24Vcc şi bobină de declanşare 24Vcc pentru protecţia trafo, combinat cu siguranţe fuzibile 6,3A/20kV prevăzute cu percutor, CLP pe ambele capete ale siguranţei fuzibile, indicator prezenţă tensiune cu contacte auxiliare, rezistenţă anticondens. Declanşarea trifazată a separatorului în caz de scurtcircuit se va realiza mecanic prin intermediul percutorului din siguranţa fuzibilă. Se vor prevedea inscripţionări clare pentru echipamente şi interblocaje.
- 1 buc. transformator cu ulei 100 kVA, 20/0,4 kV, grupa de conexiuni Dyn-5, prevăzut cu termometru cu 2 contacte.
- 1 buc. loc liber pentru o viitoare celula 20kV
- 1 buc. tablou distribuţie de joasă tensiune echipat cu:
- 1 buc. Intrerupător automat debroşabil 250A, reglat corespunzator trafo 100 kVA la Ir=150A; integrabil in SCADA
- masura generala semidirecta realizata cu 3 transformatoare de curent 125/5A si contor integrat in sistemul de telecitire al SROR Baia Mare
- 8 buc. Separator vertical cu siguranţe NH2 (400 A) ;
- 1 buc. Dulap SCADA echipat cu:
-Sir de cleme cablat cu informatiile de la echipamente - 1 buc
-Redresor 230Vca/24Vcc cu baterie de acumulatori 75 Ah
-Integrarea efectivă în SCADA se va realiza prin GPRS.
Pentru obţinerea tensiunii operative de 24 Vc.c. se va realiza un sistem tampon format dintr-o baterie de acumulatoare staţionară de 75 Ah şi un redresor automat monofazat 230 Vca / 24 Vcc – 20 A. Bateria de acumulatoare va funcţiona în regim floating cu redresorul de tip automat.
Alimentarea dulapului de servicii interne curent alternativ (PSI c.a.) se va realiza de pe bara 0,4 kV a PTAb proiectat.
Se va realiza o priza de pamantare de maxim 1 ohm pentru PTAb proiectat.
Obiectul 2 – Realizare bransament trifazat
Din TDRi proiectat se se va realiza bransament electric trifazat racordat la TDRi utilizand cablu ACYABY 3x70+35mmp in lungime de L = 6m.
Cablul se va poza 6m in profil M si se va eticheta in TDRi cu adresa locului de consum si anul executiei. La limita de proprietate, in domeniul public, pe soclu prefabricat din PAFS, in fundatie de beton se va monta o firida BMPT SD-32A echipata cu separator cu sertar si sigurante 125A, intrerupator automat tripolar 100A protectie diferentiala Id=0.3A si DPST-T, 3 transformatoare de curent 100/5A.
Firida se va racorda la o priza de pamant a postului de transformare.
Coloana de legatura intre BMP-Tsd si instalatia de utilizare a consumatorului se va realiza cu 5 conductoare (3xF, N si PE). Lucrarile vor fi executate conform fiselor tehnologice TN-4-FT-16-001-R1, TN-4-FT-16-002, TN-4-FT-16-003 avizate la Sucursala Baia Mare.
Firida BMP-TSd nou montata se va inscriptiona cu numele si adresa locului de consum.
Realizarea bransamentului se va face conform documentatiei tehnice cu codul DTE-21-E-20238. Documentatia se gaseste pe site-ul DEER la adresa: https://www.distributie-energie.ro/distributie/dte-tip-pentru-bransamente/.
NOTA: Pentru instalatiile prevazute in prezenta documentatie, executantul lucrarii va prezenta planuri de situatie la finalizarea lucrarii in coordonate stereo 70, avand marcate pe plan coordonatele stereo al instalatiilor/echipamentelor real executate final. Aceste planuri, ("as-built") se vor preda pe format tiparit, cat şi în formă electronică dwg cu listele excel completate (cu date tehnice si georeferentiale) conform procedurii "DEER-PO-MOAD-6.1 – Gestiune evidenta active de distributie" – Ghidul pentru completarea documentatiei GIS in vederea intretinerii datelor in aplicatia IGEA.
Punctul de racordare va fi – LEA 20 kV Baia Mare 5 – Somcuta – la stalpul de racord proiectat.
Se va obtine Autorizatie de construire de la Primaria Sacalaseni pentru instalatiile electrice proiectate.
Durata contractului va fi de 130 zile, (din care 60 zile proiectare DTAC+AC+PTE si 70 zile pentru execuţie si as built).
Plata se va face prin ordin de plată, în termen de 120 de zile de la data înregistrării facturii la Entitatea contractantă.
Nota: Solicitarile de clarificari se vor transmite cu 10 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor, iar raspunsul entitatii contractante se va transmite inainte cu 6 zile de data limita de depunere a ofertelor.