Evacuarea fumului şi a gazelor fierbinţi (desfumarea) este procesul de extragere din spaţiile incendiate a unei părţi din fumul şi gazele de ardere în scopul asigurării condiţiilor de evacuare a utilizatorilor şi a folosirii mijloacelor de intervenţie la stingere.
Sistemele pentru evacuarea fumului şi a gazelor fierbinţi (trape de fum), sunt mijloace tehnice destinate apărării împotriva incendiilor şi protejează următoarel...
Evacuarea fumului şi a gazelor fierbinţi (desfumarea) este procesul de extragere din spaţiile incendiate a unei părţi din fumul şi gazele de ardere în scopul asigurării condiţiilor de evacuare a utilizatorilor şi a folosirii mijloacelor de intervenţie la stingere.
Sistemele pentru evacuarea fumului şi a gazelor fierbinţi (trape de fum), sunt mijloace tehnice destinate apărării împotriva incendiilor şi protejează următoarele clădiri ale companiei - Terminal Pasageri (12 buc) şi Incinerator (6 buc) aparţinând CN APM SA Constanţa din incinta Portului Constanţa, astfel:
a) Clădire Terminal Pasageri: desfumarea holurilor pentru public se realizează folosind 12 trape de fum acţionate cu fuzibil.
Acestea sunt montate pe tâmplăria exterioară la cota +9,07 m după cum urmează:
- hol sosiri - 6 buc. (3 pe luminatorul din partea stângă şi 3 pe luminatorul din partea dreaptă)
- hol plecări - 6 buc. (3 pe luminatorul din partea stângă şi 3 pe luminatorul din partea dreaptă)
b) Clădire Incinerator deşeuri: desfumarea se face folosind 6 trape de fum acţionate cu fuzibil.
Acestea sunt montate la cota +5,10 pe şarpanta clădirii după cum urmează:
- camera incinerator - 4 buc.
- spaţiu de depozitare - 2 buc.
c) Clădire Rădăcină Mol 1S:
Desfumarea se realizează folosind 9 ferestre şi o uşă, acţionate electric automat de către instalaţia de detecţie semnalizare şi alarmare în caz de incendiu, cât şi prin comandă manuală locală (butoane manuale de alarmare în caz de incendiu) şi 2 surse de 24V.
Instalaţia de desfumare natural - organizată aferentă caselor de scări, asigură evacuarea fumului folosind:
- 2 ferestre de la etajul 4 pentru casa de scări a corpului A
- 2 ferestre de la etajul 4 pentru casa de scări a corpului C
- 1 fereastră de la etajul 6 pentru casa de scări a corpului B
Pentru introducere aer proaspăt se foloseşte:
- 1 uşă de la parter pentru corpul A – uşa este dotată cu un motor şi o încuietoare electrică, permiţând utilizarea normală a uşii, iar în cazul unei alarme, deschiderea automată a uşii
- 2 ferestre de la parter pentru corpul C
- 2 ferestre de la parter, încadrate într o singură ramă, pentru corpul B
Dispozitivele electrice de acţionare a ferestrelor şi a uşii de la parter, sunt alimentate prin intermediul unui cablu NHXH – E30/E90 2x4 pozat aparent folosind canal de cablu din PVC, iar de la parter până la dispozitivele de la ultimul nivel prin intermediul unui cablu NHXH – E30/E90 2x1,5 pozat apparent folosind canal de cablu din PVC.
Verificarea şi întreţinerea sistemelor pentru evacuarea fumului şi gazelor fierbinţi cuprinde, obligatoriu, o serie de operaţiuni specifice, detaliate in Cap 2, pct 2.2 Cerinţe tehnice din Caietul de sarcini.
Valoarea totala estimata: 100.000 lei, fără TVA
- pentru servicii de verificare şi întreţinere se estimează o valoare de 54.000 lei fără TVA;
- pentru componenta ce reprezintă contravaloarea pieselor posibil a fi înlocuite în cazul în care pe parcursul activităţilor de verificare şi întreţinere se constatată defecţiuni ale pieselor sistemului, se estimează o valoare de 46.000 lei fără TVA.
Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor: 6
Termenul în care entitatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire este a 4-a zi înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.
La solicitările adresate după acest termen entitatea contractanta nu va răspunde.