Achizitia are ca obiect realizarea proiectului de investitii “Sistem de monitorizare structuri ale unităṭilor U1 si U2 pentru asigurare semnal ȋn baza căruia se ia decizia de declansare manuală a centralei (U1 si U2) ȋn caz de cutremur sever", constand, in concret, in:
Etapa I - Fabricare de produse si furnizare sistem de monitorizare seismica a structurilor unitatilor U1 si U2;
In cadrul acestei etape, inainte de inceperea...
Achizitia are ca obiect realizarea proiectului de investitii “Sistem de monitorizare structuri ale unităṭilor U1 si U2 pentru asigurare semnal ȋn baza căruia se ia decizia de declansare manuală a centralei (U1 si U2) ȋn caz de cutremur sever", constand, in concret, in:
Etapa I - Fabricare de produse si furnizare sistem de monitorizare seismica a structurilor unitatilor U1 si U2;
In cadrul acestei etape, inainte de inceperea fabricatiei:
- va transmite Achizitorului pachetul de documentatie pentru acceptare;
- va transmite Achizitorului planul de calitate intocmit de fabricant insotit de procedurile referite in acesta;
- nu va incepe fabricatia decat dupa aprobarea planului calitatii si, dupa caz, transmiterea dovezilor care sustin aprobarea (scrisori, plan de calitate aprobat) catre Achizitor;
- va anunta Achizitorul de ajungerea in procesul de fabricatie la punctele de asistare sau stationare marcate in planul calitatii, cu cel putin 3 / 30 zile lucratoare inainte (pentru fabricantii din tara) / (pentru fabricantii din strainatate);
- va asigura accesul nerestrictiv reprezentatilor Achizitorului si CNCAN in spatiile tehnologice, de productie, testare, receptie, ambalare, etc. ale fabricantului, in toate etapele de fabricatie pentru efectuarea de activitati de inspectie si control, de examinari tehnice si de asigurarea calitatii sau de supraveghere a calitatii conform punctelor de stationare si / sau asistare stabilite in Planul de Calitate;
- nu va depasi punctele de stationare obligatorie fara acordul scris al Achizitorului;
- nu va permite expedierea produselor pana la semnarea de catre reprezentantul Achizitorului a Avizului de asigurarea calitatii (QAR).
Etapa a II-a - Teste de Acceptare la Fabricant ( FAT ) pentru ansamblul hardware si software pentru sistem de monitorizare structuri
In cadrul acestei etape, se vor asigura executia si testele ansamblului hardware si software pentru sistemul de monitorizare structuri, se va demonstra si asigura functionarea eficienta in conditii de siguranta in mediul nuclear pe o perioada de exploatare de cel putin 10 ani.
In cadrul testelor se vor inregistra toate datele disponibile de la indicatiile afisate, datele masurate cu ajutorul aparatelor de masura si datele eventualelor reglaje sau setari.
Toate tabelele cu informatiile inregistrate la teste vor fi predate la CNE Cernavoda.
Etapa a III-a - Servicii de montaj privind sistemul independent de monitorizare structuri pentru asigurare semnal in baza caruia se ia decizia de declansare manuala a centralei in caz de cutremur sever
In cadrul acestei etape, Furnizorul va fi responsabil pentru toate serviciile de montaj necesare sistemului independent de monitorizare structuri in conformitate cu cerintele tehnice si de calitate din prezentul caiet de sarcini si a celor stabilite in proiectul aprobat de catre CNE Cernavoda, cu respectarea graficului de implementare a proiectului, inclusiv pentru managementul subcontractorilor.
Serviciile de montaj se vor derula la CNE Cernavoda si constau in executarea urmatoarelor activitati principale:
- montajul senzorilor de tip accelerometru triaxial;
- instalarea panoului de achizitie date cu subansamble;
- instalarea surselor de alimentare neintreruptibile;
- instalarea cartelelor/modulelor de interfata;
- instalarea circuitelor de semnal si alimentare;
- integrarea echipamentelor in sistem precum si conectarea fizica directa a acestora.
Prestatorul serviciilor de montaj va detine autorizatia NMC-08 pentru sisteme de management al calitatii aplicate activitatilor de constructie-montaj destinate instalatiilor nucleare;
Etapa a IV-a - Servicii de asistenta tehnica la probe de functionare
Serviciile privind efectuarea probelor de functionare se vor efectua de catre personalul CNE Cernavoda, asistat de catre personalul prestatorului.
Serviciile de probe de functionare vor avea la baza procedurile elaborate de furnizor si aprobate de catre CNE Cernavoda.
Ca parte a serviciilor privind probele de functionare al sistemului, Furnizorul va fi responsabil de:
pregatirea si emiterea procedurilor de probe de functionare, documentelor de operare, diagramelor de flux si a procedurilor de mentenanta.
- evaluarea completitudinii serviciilor de instalare si configurare a noilor echipamente inainte de inceperea probelor de functionare;
- rezolvarea problemelor aparute inainte de transferul de la faza de instalare la faza de probe de functionare;
- identificarea cerintelor si asigurarea interventiilor personalului specializat din partea fabricantilor pentru setari, testari si depistare defecte la echipamentele importante sau speciale.
Funizorul trebuie sa transmita Achizitorului manualele de utilizare si intretinere ale livrabilelor hardware si software;
Documentele transmise trebuie sa fie suficient de detaliate astfel incat sa permita CNE Cernavoda sa exploateze, sa asigure mentenanta, sa demonteze, sa reansambleze si sa regleze toate partile componenete ale sistemului.
Prestatorul serviciilor de asistenta tehnica va detine NMC-08 pentru sisteme de management al calitatii aplicate activitatilor de constructie-montaj destinate instalatiilor nucleare:
- pentru furnizarea serviciilor de probe de functionare sistem, si de testare
- calibrare initiala a echipamentelor.
Etapa a V-a - Servicii de pregătire a personalului CNE pentru intreṭinere şi exploatare.
Furnizorul trebuie, in conformitate cu cele mai bune practici industriale, sa presteze servicii de pregatirea personalului CNE Cernavoda dupa cum urmeaza:
Va prezenta in cadrul propunerii tehnice o agenda de curs, ce va contine minimum urmatoarele:
- parametrizarea / setarea sistemului;
- interpretarea evenimentelor seismice care au atins pragul de semnalizare cat si pe cele care nu au depasit acest prag;
- depistarea si diagnoza defectelor sistemului;
- perarea si intretinerea sistemului.
Pregatirea personalului se va efectua la sediul CNE Cernavoda, dupa efectuarea testelor si probelor de functionare a sistemului;
Personalul CNE participant la cursul de pregatire va fi de maxim 10 persoane;
Perioada de pregatire a personalului CNE va avea o durata de 3 zile, agenda de curs va contine denumire curs si durata. Cursul de pregatire se va desfasura la o data care se va conveni de comun acord intre parti;
La terminarea cursurilor, personalul CNE Cernavoda participant va beneficia de o certificare din partea Furnizorului.
Etapa a VI-a - Servicii de suport tehnic pe durata contractului
Furnizorul trebuie, in conformitate cu cele mai bune practici industriale, sa presteze servicii de suport tehnic pe durata contractului dupa cum urmeaza:
Pe toata durata contractului Furnizorul va asigura suport tehnic astfel:
● Furnizorul va asigura un punct de contact dedicat personalului autorizat al Achizitorului unde se poate semnala orice problemă/defecţiune care necesită mentenanţă corectivă.
● Acest punct de contact va fi disponibil permanent, pentru a se asigura că orice situaţie semnalată este tratată cu promptitudine.
● Furnizorul va răspunde în timp util la orice incident semnalat de Achizitor, în funcţie de nivelul incidentului. Fiecare incident este caracterizat de un nivel de prioritate, care va evidenţia impactul acestuia asupra funcţionalităţilor produsului, dupa cum urmeaza:
i. Urgent - incidentul are impact major asupra funcţionarii produsului. Problema împiedică desfăşurarea activităţii Achizitorului.
ii. Critic - impact semnificativ asupra funcţionarii produsului. Problema împiedică desfăşurarea în condiţii normale a activităţii Achizitorului. Nici o soluţie alternativa nu este disponibila, însă activitatea Achizitorului poate totuşi continua, însă într-un mod restrictiv.
iii. Major - impact mediu asupra desfăşurării activităţii Achizitorului. Problema afectează funcţionalităţile produsului. Impactul reprezintă un inconvenient care necesita soluţii alternative
pentru refacerea funcţionalităţilor.
iv. Minor - impact minim asupra desfăşurării activităţii Achizitorului. Problema nu afectează funcţionalităţile produsului. Rezultatul este o eroare minora care nu împiedică desfăşurarea în bune condiţii a activităţii Autorităţii/entităţii contractante.
Furnizorul trebuie sa asigure disponibilitatea serviciilor de suport tehnic. În cazul incidentelor cu prioritate "urgent" intervenţia va fi asigurata 24x7, din momentul primirii sesizării şi până la remedierea definitiva a problemei şi asigurarea funcţionalităţii integrale a produsului.