Drumul Judeţean DJ679D este un bun imobil aflat în domeniul public al CJ Argeş, în administrarea RAJD Argeş.
Obiectul investiţiei îl constituie modernizarea sectorului de drum judeţean DJ679D, între km 7+940- km 14+409, Comuna Ungheni, judetul Arges.
Drumul judetean DJ 679D isi are originea in drumul judetean DJ 679 Paduroiu-Sapata-Lunca Corbului- Barla-Lim Olt, pe raza Comunei Barla si se termina in comuna Negrasi, satul M...
Drumul Judeţean DJ679D este un bun imobil aflat în domeniul public al CJ Argeş, în administrarea RAJD Argeş.
Obiectul investiţiei îl constituie modernizarea sectorului de drum judeţean DJ679D, între km 7+940- km 14+409, Comuna Ungheni, judetul Arges.
Drumul judetean DJ 679D isi are originea in drumul judetean DJ 679 Paduroiu-Sapata-Lunca Corbului- Barla-Lim Olt, pe raza Comunei Barla si se termina in comuna Negrasi, satul Mozacu si parcurge o lungime totala de 41.9 km. In prezent sunt asfaltati 9,493 km din care 7 pe raza comunei Ungheni, iar 2,493 pe raza comunei Negrasi.
Sectorul de drum judeţean cuprins între km. 7 + 940-14+940 de pe raza Comunei Ungheni prezintă îmbrăcăminte asfaltică uşoară (IU) cu stare de viabilitate rea.
Partea carosabilă prezintă asfalt îmbătrânit cu degradări majore specifice imbrăcăminţilor asfaltice, cu gropi, făgaşe, astfel încât circulaţia auto nu se desfăşoară în condiţii de siguranţă.
Sistemul pentru scurgerea apelor pluviale este deficitar din punct de vedere tehnic prin colmatarea şanţurilor şi lipsa podeţelor.
Totodată, accentuarea în timp a degradărilor platformei drumului cu impact negativ asupra activităţilor zilnice ale locuitorilor şi al transportului în comun va conduce la distrugerea totală a sectorului de drum şi implicit întreruperea continuităţii drumului, consecinţa fiind costuri ridicate în viitor.
Terenul pe care urmează a se executa lucrarea aparţine domeniului public, iar categoriile de lucrări ce se vor materializa se vor realiza pe actuala platformă fără a fi afectate alte proprietăţi.
Oportunitatea promovării investiţiei:
• Oportunitatea investiţiei este permanentă, dată fiind importanţa reţelei de căi de transport, precum şi dorinţa de creştere a nivelului de trai a locuitorilor;
• Varianta întreţinerii periodice, prin împietruirea drumului, fără reprofilarea platformei nu ar rezolva problema de fond, degradările vor apărea la scurt timp din cauza stagnării apelor în şanţuri şi a hidraulicii defectuoase a podeţelor;
• Reabilitarea drumurilor are un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, realizând căi de comunicaţie care satisfac nevoile actuale şi de perspectivă ale traficului, precum şi creşterea siguranţei circulaţiei. Se vor asigura astfel condiţii de desfăşurare în condiţii normale a tuturor activităţilor socio-economice din zonă;
• Totodată, prin reabiliatea acestora sunt influenţate favorabil condiţiile igienico-sanitare în care trăiesc localnicii, deoarece în prezent, pe timp nefavorabil deplasarea locuitorilor implică lupta cu noroiul şi bălţile care se formează în urma ploilor.
Termenul limită de publicare a răspunsului la solicitările de clarificări: 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor: 12.