Investitia propusa vizeaza reabilitarea energetica moderata a imobilelor ( C1 pavilion principal si C2 pavilion administrativ) aferente caminului pentru persoane varstnice Solca.
Principalele lucrari care se vor executa:
In cadrul corpului C1 pavilion principal se propune: transformarea celor doua saloane pentru barbati din proximitatea G.S.B. (parter si etaj) in camera de dusuri, desfacerea pardoselilor existente in saloan...
Investitia propusa vizeaza reabilitarea energetica moderata a imobilelor ( C1 pavilion principal si C2 pavilion administrativ) aferente caminului pentru persoane varstnice Solca.
Principalele lucrari care se vor executa:
In cadrul corpului C1 pavilion principal se propune: transformarea celor doua saloane pentru barbati din proximitatea G.S.B. (parter si etaj) in camera de dusuri, desfacerea pardoselilor existente in saloanele pacientilor, montarea sistemului de incalzire in pardoseala si a covorului PVC, reparatia tencuielilor degradate atat cele exterioare cat si cele interioare, refacerea trotuarelor degradate, desfacerea in pod a pardoselii existente si termoizolarea placii cu vata minerala bazaltica de 30 cm, termoizolarea aticului din cadrul podului cu vata minerala bazaltica de 10 cm, inlocuirea tamplariei exterioare cu tamplarie PVC, montarea de glafuri la ferestre interioare din PVC si exterioare din aluminiu. Toate elementele din lemn folosite la realizarea constructiei se vor trata cu solutii speciale de ignifugare.
In cadrul corpului C2 pavilion administrativ se propune: mutarea centralei termice din cadrul demisolului in spatiul de depozitare cu acces separat de la nivelul parterului, reparatia tencuielilor degradate atat cele interioare cat si cele exterioare, desfacerea totala a trotuarelor perimetrale cladirii si realizarea unui sistem de drenaj al apei si apoi refacerea trotuarelor din dale de beton, montare de mana curenta si balsutrada, in pod desfacerea pardoselii existente pana la stratul suport si termoizolatia placii ci vata minerala bazaltica de 30 cm, inlocuirea tamplariei exterioare cu tamplarie din PVC, montare panouri solare fotovoltaice si panouri solare presurizate pe sarpanta existenta. Toate elementele din lemn folosite la realizarea constructiei se vor trata cu solutii speciale de ignifugare.
Instalatiile cere se vor executa prin proiect:
- instalatii electrice: prin proiect se propune modernizarea instalatiei de iluminat existente, inlocuirea corpurilor existente echipate cu lampi fluorescente si partial cu LED. Se vor inlocui si cablurile de iluminat si prize. Se vor crea circuite de alimentare a noilor consumatori. Se va executa iluminat nocturn si iluminat complementar: corpuri de iluminat pentru evacuare, corpuri de iluminat impotriva panicii, iluminat de securitate pentru interventie, iluminat de securitate pentru veghe. Ca instalatie de protectie se va realiza priza de pamant si se va monta un sistem de paratrasnet cu dispozitiv de amorsare montat pe catarg.
- instalatii sanitare: se propune inlocuirea obiectelor sanitare existente, a coductelor de alimentare cu apa calda si rece, a bateriilor existente cu baterii cu fotocelula. Se va realiza o zona de dusuri.
- instalatii de stingere cu hidranti de incendiu interiori si instalatii de stingere cu hidranti de incendiu exteriori. Alimentarea instalatiei de hidranti exteriori se realizeaza de la reteaua publica de apa printr-un bransament PEHD Dn110. Distributia interioara pentru hidrantii interiori se va realiza din teava de otel zincat. Rezerva de incendiu pentru hidrantii interiori se face intr-un rezervor de apa cu volum intangibil de 2,52 mc si un grup de pompare.
- alimentarea cu apa a obiectivului se va realiza din reteaua publica existenta printr-un bransament prevazut si cu camin pentru instalatia de contorizare a consumului de apa rece.
- instalatii termice: s-au propus corpuri de incalzire din tabla de otel emailate si incalzire in pardoseala. Conductele de agent termic din coloane, respectiv distributie corpuri statice vor fi din polipropilena reticulara cu insertie de aluminiu. Alimentarea cu agent termic se va realiza printr-un sistem alternativ de 2 pompe de caldura aer-apa si cazan in condensatie cu combustibil solid-paleti.
Realizarea lucrarii se va face în baza Autorizatiei de Construire, a Proiectului Tehnic de execuţie, a Detaliilor de Execuţie, a Caietelor de Sarcini pe specialităţi verificate si autorizate conform prevederilor legale şi a autorizaţiei de construire
Durata contractului, concesiunii, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achiziţii:
Durata în luni/zile: 48 luni calendaristice incepand de la data atribuirii contractului / emiterii ordinelor de incepere a lucrarilor din care: Durata de executie a lucrarilor este de 12 luni, Perioada de garantie de buna executie este de minim 36 luni.